Cluj

luni, 25 august 2008

Inainte de a ne muta in Campina am fost cateva zile la Cluj cu Alexia. mi-am luat bilete la rapid, clasa 1. m-am bucurat ca vom calatori noaptea si ca nu mai simtim canicula in sufletelele noastre. si... surpriza! cand am ajuns la Cluj, am zis ca visez. aveam picioarele inghetate si am cautat repede prin bagaj haine cu maneci lungi. Alexia era tare incantata si mi-a spus:,,mami, aici e fig, a Bucureci e foate cad. de ce e asa fig aici?"
si sa fiu sincera, unul din principalele motive pentru care am plecat la Cluj a fost caldura, nu o mai suportam deloc. dar nu m-am putut bucura pana la sfarsit de vremea asta racoroasa, ca in urmatoarele 3 zile...parca se mutase Bucurestiul in Cluj. stiu ca joia aia....a fost cea mai calduroasa zi din an. dar stiti care a fost urmarea? m-am ales cu o amigdalita de toata frumusetea. apa rece si inghetata Napolact, da.
Nu mai fusesem in Cluj de un an. au mai aparut ceva blocuri intre timp care au fost lasate de izbeliste, adica neterminate. am fost si in faimosul mall Iulius...parca nu mergeau palmierii aia intre cladirile alea comuniste de la marginea orasului, da, ca era zona industriala daca nu ma insel. la fel ca si in mallul din Baneasa exista Starbucks, dar cam piper. o pizzerie Hut pe unde batea vantul...si cam atat interesant. Alexia a fost incantata de fantana arteziana chiar de la intrarea in mall. pe mine nu m-a incantat nimic, nici macar sabotii pe care i-am cumparat. nu am gasit tot Clujul o pereche de saboti, adica acei papuci infundati in fata cu putin de toc. da, am aflat dupa aceea ca murise mama lor.sa nu mai vorbesc ce insolatie puteam sa fac in statie, cand asteptam jegul ala de masina nr.24, care nu avea geamuri cu sistem de deschidere decat pe o singura parte, ca aer... deja se numeste lux.
Am fost si in parcul mare, parcul poponarilor noaptea, ca ziua au loc casatoriile mai nou, am fost si eu martora la doua! fite de doi bani, tiganeala incepea cu muzica specific zonei, pe care eu nu o suport deloc. cameramanul filma mai mult trompetistul si acordeonistul, un adevarat spectacol de circ. spre seara am stat pe terasa...Chios, cea de langa lac. am baut un nectar de piersici cu 4,5 lei si am mancat o portie de clatite nasoale cu un gem expirat de 7,3 lei. piper, piper! iar in Breaza mi-am scos parleala cu 3 lei portia, dar meseriase, ca la mama acasa!
Asteptam cu nerabdare sa plecam mai repede acasa, dar nu inainte de a sta si cateva zile la Breaza, unde a fost minunat.
Nu stiu cand voi mai ajunge la Cluj, dar nu foarte curand. total dezamagita, parca s-a taranit si asta, si pacat ca traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul, ca sa-l citez pe Mircea Badea, vecinul meu de cartier ( de bloc)

2 comentarii:

broscutza spunea...

am vazut , frunzarind blogul tau, ca stati in Campina acum. Eu am o casuta la Breaza, deci suntem cat de cat vecine... Iar sincera sa fiu nu mi-e asa de dor de bucuresti, cum imi e de breaza, de gradina, de verdeata, de plimbari pe dealuri.... Off.. de craciun venim acasa in vacanta, asa ca o sa ma bucur iar de toate astea..
Pupici si numai bine...

Ducesa spunea...

am stat ceva vreme si in Breaza, la Casa Ara. mi-a placut tare mult zona.acum locuim in Campina, asa este. imi place orasul, dar si mai mult imi place ca ai unde merge, ma refer la imprejurimi.am vazut niste zone...speram sa ne facem o casuta cat de curand.deocamdata stam aici pentru o perioada determinata, ca lucreaza Bogdi pe tronsonul Breaza-Comarnic-Predeal.m-am bucurat ca a trebuit sa iesim din mizeria aia de Bucuresti.pupici multi!

 
Ganduri - by Templates para novo blogger