Barajul Paltinu, un loc minunat!

luni, 8 septembrie 2008


Cand i-am avut musafiri pe Vero si Tzurkuf sambata trecuta ne-am hotarat sa mergem in apropiere de Campina, intr-un loc unde auzisem ca este fain de stat si de facut gratar.

Pana am fost noi gata de plecare, Tzurkuf a mers in piata dupa ciuperci si ceva preparate din miel si vita ca, fiind musulman, nu consuma carne de porc.am plecat spre Valea Doftanei ca sa descoperim barajul de la Paltinu. drumul urca in serpentine si strabate in mare parte o padure de pini.ajunsi la baraj...am ramas uimiti de frumusetea locurilor din jur. erau masini din judetele apropiate venite in camping, dar nu numai, din Bucuresti zic eu ca erau cele mai multe... corturi, gratare si mese cu scaune. lacul este inconjurat de munti si se poate face plaja linistit.in spatele locului amenajat pentru camping se intinde padurea deasa si umbroasa cu copaci batrani de tot, ca m-am speriat ce radacini isi scosesera prin pamant. am stat ceva timp aici pentru ca ne simteam excelent si ne-am bucurat ca sunt doar 20 km pana in oras. asa ca avem unde ne duce musafirii atunci cand este vreme faina. dar mai sunt si alte zone interesante care merita vazute, tot in apropiere.

Ciupercile au iesit minunate cu capacele de cascaval, sa nu spun cat de minunate sunt vinetele feliate pe gratar date cu un praf de sare. de data asta pot sa recunosc ca a intrat un pahar de bere.

Si sambata asta am fost la Paltinu, dar numai noi trei.Alexia s-a imprietenit cu o familie ce venise ca sa ramana peste noapte. erau super dotati: cort, bec, tv, gratar, mese, scaune. ne-am ofticat putin ca nu eram pregatiti sa ramanem cu ei, cred ca ar fi fost o noapte buna de memorat. dar sunt convinsa ca vom ramane altadata, cand vom veni cu proprii prieteni. chiar are farmec sa stai langa foc si sa povestesti pana in zori. asa ne-am gandit sa facem data viitoare.

0 comentarii:

 
Ganduri - by Templates para novo blogger