BRASOV

sâmbătă, 6 septembrie 2008


Duminica trecuta am dat o fuga pana in Brasov, asta ca sa nu stam in casa. avusesem musafiri pana in jurul pranzului, pe Vero si Tzurkuf, fosti colegi la italieni. m-am speriat ce coloana a fost din Busteni si pana la Predeal, puteai sa tragi lejer un pui de somn pana avansai cu inca un metru. noroc ca pe sensul nostru de mers era ok. e ceva de groaza sa mergi pe valea Prahovei, asta ,vinerea la dus, adica din Bucuresti, si duminica la intors inspre Bucuresti.majoritatea fug de caldura si merg cel mai aproape, adica Sinaia, Busteni, Azuga, Predeal... bine ca am scapat, uf, bine ca am scapat de Bucurestiul ala ingrozitor!

ajunsi in Brasov...primul lucru ne-am dus sa mancam la pizzeria noastra favorita, Kowlun, si apoi...sigur, catre "Vatra Ardealului", ca ne era dor de un deliciu.pizza a fost delicioasa, mare, cu blat subtire, cu multe ciuperci si cu multe masline, asa cum imi place mie.dar, prajitura Deliciu...surprizaaaa, nu mai era la fel de delicioasa ca alta data. dupa ce am stat la o coada interminabila, si dupa ce am dat 18 lei pe doua portii, am fost tare dezamagita ca au stricat reteta. de data asta prajitura avea si pepene galben in ea, piersica, nu mai era plina de zmeura ca alta data si cu siropul ala grozav. blatul cam nasol, hei, cine a schimbat cofetarul acolo? cand mai ajung in Brasov am sa-mi mai cumpar Deliciu, sa vad daca a fost un accident sau pur si simplu o fac pe banda rulanta, asta ca sa scape de fraieri. am vazut ca toata lumea cerea Deliciu, apoi, ca niciodata venea alta tava, si alta...chiar era sub semnul intrebarii.

in timpul asta se faceau repetitiile la Cerbul de Aur, chiar acolo in Piata Sfatului, mi s-a parut o mare porcarie. cand privesti la tv. ti se pare o scena grandioasa, superba, si cand colo....tiganie curata!bine ca are loc noaptea, ca nu vezi decat luminile reflectoarelor, ca pe cantareti...nu mai exista asa ceva in ziua de azi.

Dupa o plimbare prin imprejurimi am hotarat sa revenim la Campina, puteam veni linistiti, ca marea coloana de la pranz disparuse cu cateva ore in urma.

1 comentarii:

L spunea...

Daca si deliciu se strica, atunci e clara treaba. Trebuie sa incerc si eu pizza aceea pentru ca mi-ai facut pofta. Mersi de info!

 
Ganduri - by Templates para novo blogger