SUCURI NATURALE

miercuri, 29 octombrie 2008


Mi-am cumparat ''Cartea sucurilor si nectarelor" astazi, de la Diverta. vreau sa spun ca mi-a atras atentia imediat si n-am stat mult pe ganduri, daca s-o cumpar sau nu. evident ca am rasfoit-o de curioasa pana am trecut la urmatoarea alegere, tot o carte culinara dar mult mai complexa si mai interesanta!
Cartea sucurilor si nectarelor mi s-a parut in primul rand solutia ideala pentru cei care consuma sucuri frecvent, siropuri , nectare , pentru cei care tin la sanatatea lor, pentru cei care nu consuma fructe in timpul unei zile ori si mai bine, pentru aceia care cumpara de pe piata aceste produse dar pline de chimicale si nu numai, fiecare sticla de 2 litri suc continand 600 g de zahar, un dezastru pentru sanatate, domnilor! si oare de ce sa nu ne facem in casa un suc sanatos din fructele preferate? cartea are tot felul de idei, de sfaturi, de combinatii, asa ca nu o sa va saturati de acelasi suc zilnic. nu sunt retete complicate si nici nu necesita ingrediente pe care sa nu le gasim in magazine. deci, gasim aici retete de sucuri, nectare si cocteiluri, care mai de care!asa ca va recomand blenderul sau mixerul vertical pentru preparare.
Cine vrea sa-si procure aceasta carte interesanta, pretul fiind de 60 lei...garantez ca nu va regreta alegerea facuta! o sa atasez cateva imagini din paginile cartii, dar si cu coperta.
Cum se foloseste aceasta carte?
In aceasta carte sunt prezentate 365 de retete, reprezentand un ghid si o inspiratie pentru a va forma un obicei regulat de preparare zilnica a sucului.este organizata pe capitole referitoare la sucuri,nectare si cocteiluri, fiecare avand propriul marcaj colorat, pentru a facilita si a accelera cautarea. in plus, unele marcaje din cap.2 si 3 ( prepararea sucurilor, respectiv prepararea cocteilurilor) reprezinta pictograme, cu diverse fructe si legume, care indica primul ingredient pe care se bazeaza un grup de retete. de ex., para de pe culoarea marcajului galben evidentiaza sucurile cu pere, printre alte ingrediente, iar mango apare pe marcajul roz, tot ca ingredient principal si a.m.d. Acest sistem de marcaje va permite sa alegeti usor retetele, conform preferintelor sau in functie de se afla in frigider.
Pentru o mai buna informare despre beneficiile specifice aduse sanatatii, listele contin de asemenea principalele vitamine, minerale si alte substante nutritive esentiale, din fiecare bautura. in plus, fiecarei retete ii corespunde un sistem de notare prin stelute, prin care se poate acorda bauturii respective maximum cinci puncte pentru aportul de energie, pentru detoxifiere si pentru proprietatile sale de stimulare a sistemului imunitar, ca si pentru avantajele aduse sistemului digestiv si pielii.
La final, gasiti o diagrama a substantelor nutritive si o diagrama a celor mai frecvente boli, cu sucurile si nectarele recomandate in combaterea acestor probleme.

2 comentarii:

Sabina spunea...

Super ...joia trecuta mi am luat si eu aceasta cartulie ...e super !!!

Ducesa spunea...

Da, draga Sabina, ai perfecta dreptate!daca ai stii cum studiez retetele din cartea asta...si datorita cartii, mi-am luat si un JuiceMachine ca sa pot extrage si sucul din fructe.chiar acum vroiam sa-mi prepar un nectar din carte, MAGICAL MANGO (1 mango, 1 banana, 5 linguri iaurt si 10 linguri suc portocale.apoi voi incerca din cele cu papaya, oricum sunt retete...fructe sa ai din belsug. chiar ma bucur ca ti-ai procurat cartea, face toti banii.numai bine!

 
Ganduri - by Templates para novo blogger