ULEIUL DE OREZ

luni, 20 octombrie 2008

Nu stiu cate persoane cunosc calitatile uleiului de orez sau mai bine zis, nu stiu cati sunt aceia care folosesc acest produs formidabil, de aceea m-am gandit sa fac o scurta prezentare.

Uleiul de orez este extras din germeni de orez si contine mari cantitati de grasimi nesaturate, antioxidanti si compusi care scad capacitatea de absorbtie de colesterol, precum si un procent ridicat de vitamina E. Procesul complex de rafinare ii creste considerabil pretul, dar gustul delicat si punctul de fum situat la 254 C ii potenteaza reputatia , transformandu-l dintr-un ulei cu utilizare regionala (Asia, mai ales China si Japonia) intr-unul din ce in ce mai cautat pentru prajitul la ceaun sau la wok.

Un alt ulei benefic pentru organism este uleiul din samburi de struguri, care este foarte renumit pentru gustul sau subtil si pentru modul in care conserva alimentele, in special la marinate si salate. De`asemenea, are calitatea de a nu se tulbura la temperaturi joase si nu lasa in urma un gust "gras". Bogat in trigliceride, reduce foarte mult riscul de boli cardiovasculare si impotenta, este ideal la sotat, prajit, inabusit, iar proprietatile de emulsificator il recomanda pentru maioneze eliminand riscul ca acestea sa se " taie".
Ar mai fi si alte uleiuri sanatoase, dar ma opresc deocamdata aici. Tot de la firma Scotti, am gasit la Auchan otetul de orez, care este la fel de benefic si nici nu este atat de asprit ca cel din vin, de 9 C.

4 comentarii:

Ina Todoran spunea...

F interesant. Nu stiam ce e cu uleiul de orez, ma uitasem la el la Auchan dar nu stiam la ce e bun... Iar de struguri am luat dar inca nu l-am inceput :-P

Ducesa spunea...

eu nu am luat de struguri, dar urmeaza!se zice ca si cel de porumb este fain, mai ales pt prajit, gatit, ca rezista bine la temperaturi mari.pupici!

Anonim spunea...

It's in point of fact a great and helpful piece of information. I'm satisfied that you just shared this useful info with us.
Please stay us informed like this. Thanks for sharing.

Take a look at my homepage losefattips

Sophia spunea...

este foarte interesant, multumesc, ieri mi-am cumparat ulei din orez pentru prima oara

 
Ganduri - by Templates para novo blogger