Weekend in culorile toamnei (II)

marți, 14 octombrie 2008

CASTELUL PELES
INTRAREA IN HOLUL MARE



CAMERA TURCEASCA


SALA SERATELOR


SALA DE MESE


LIVING



TAVAN SCULPTAT IN LEMN DE NUC

CAMERA DE ZI A REGINEI MARIA


SUFRAGERIE

BIBLIOTECA CU USA SECRETA



USA SECRETA, dreapta, dupa falsele volume

COLTUL DE RETRAGERE A LUI CAROL CU DIVERSI OASPETI

SEMINEUL DIN SUFRAGERIE

CAMERA DE ARME











SALA DE TEATRU SI FILM





UNUL DIN HOLURI,oglinda din Constantinopol, adusa cu vaporul

si apoi transportata de un car cu boi, (material cristal)


VEDERE LA INTRAREA IN CASTEL


OGLINDA DE CRISTAL SI PIETRE PRETIOASE



SALA DE AUDIENTE


SINGURUL TAVAN DIN GEAM, CU DESCHIDERE ELECTRIC

INTRAREA PRINCIPALA


VEDERE SPRE COTA 1400 m

CASTELUL PELISOR
















CURTEA SCHITULUI LESPEZI





Dupa cafeluta de dimineata am plecat la Sinaia ca sa vedem Pelesul si Pelisorul, Pelisorul l-am vazut si saptamana trecuta, dar nu ne-a deranjat sa-l revedem. de miercuri, adica de maine, Pelesul se poate vizita si la etajul superior, mai exact etajul unde se afla baile si dormitoarele familiei regale. Pelisorul se va inchide de la anul, pe o perioada de 3 ani, perioada in care va locui familia regala, dorind sa si renoveze in acest timp.

Cum era asa o vreme frumoasa, am zis sa ne mai si plimbam in parcul castelului si am facut o gramada de fotografii.De la castel am coborat in Sinaia, ca ne apucase foamea pe toti. Am gasit o pizzerie destul de faina, acceptabila numai pentru pretul pizzei, ca restul consumatiei, ma refer la bauturi, destul de piperate. numai un pepsi de 0,25 ml costa 6 lei. Oricum, pizza a fost excelenta si avea blatul subtire asa cum imi place mie.Chiar o sa mai mergem aici, pentru ca inauntru este si loc de joaca pentru copii, dar este si gustoasa pizza. asa ca n-o sa mai mergem tocmai la Brasov ca sa ne facem pofta.

Din Sinaia am mers catre schitul Lespezi, un schit de la 1661, foarte faina si zona asta. schitul se afla intre Breaza si Comarnic, dar merita vazut!Dupa vizitat aici, ne-am intors in Campina, la cea mai faina cofetarie cu cele mai faine prajituri, frisca din smantana si multe fructe sau ciocolata, totul este la alegere. dar, credeti-ma, ca nu exagerez, sunt delicioase, nu degeaba se numeste cofetaria Delice. nici nu am stiut ce sa luam, ca toate ne faceau cu ochiul. prajitura de caisa si indiana le-am incercat acum, tiramisu,ora 12, savoarea fructelor, ciocolata de casa, salamul de biscuiti, au fost incercate pana atunci, excelente toate! si verii au fost incantati, mai incantati decat Vatra Ardealului din Brasov, pentru ca nu sunt preturile exagerate ca acolo si mai sunt si foarte, foarte bune! mmm...ce pofta mi s-a facut!

Am ajuns acasa cu burtile pline, ne-am pus muzica, am dansat toti, ne-am distrat intr-un cuvant. asa ca verii au plecat abia luni dimineata ca nu s-au indurat sa se intoarca acasa de duminica seara, au mai profitat putin de weekend, care a fost minunat!

2 comentarii:

L spunea...

Foarte frumoase pozele cu Pelesul, a fost o placere sa-l revad. Trebuie sa venim cumva la voi daca zici ca asa bune prajituri sunt in zona. Mmm...

Ducesa spunea...

Abia va asteptam si sunt convinsa ca o sa-ti placa prajiturile la nebunie.sa nu-ti mai spun de ciocolata de casa si de cea cu fructe uscate....

 
Ganduri - by Templates para novo blogger