LONDRA (ziua 2)- Buckingham

vineri, 7 noiembrie 2008


turisti din toata lumea

eu, privind garzile

Mirela, Bogdi si eu



Bogdi cu verii
schimbarea garzii





sosirea



Buckingham

OXFORD, cea mai tare strada cu magazine de fitze



Oxford Street
Marble Arch






ma maimutaresc si eu...

Aproape de intrarea in Green Park



Piccadilly


magazinul GAP



Piccadilly Circus
Regent Street




Stanga, Banana Republic

Oxford, plin de magazine

Spre Piccadilly Circus

Oxford Street, fotografiez !

Un ceas fain si vechi...


Marble Arch

Plecarea la Buckingham, spre Oxford Street


Scularea a fost la 07.00 ( 09.00 ora noastra), adica nu mi-a fost greu sa fiu atat de matinala. de mult nu mai dormisem asa, lemn! spalat repede, imbracat si direct la sala de mese. trebuia sa plecam devreme din hotel, ca sa prindem schimbarea garzii. nu stiam cat de departe se afla Buckingham de zona noastra hoteliera, si pentru asta n-am pierdut timpul deloc. pot sa recunosc, micul dejun a fost peste asteptarile mele, adica destul de diversificat in alimente si toate foarte bune. te serveai singur cu ce vroiai si cat vroiai ( lapte, cafea, ceai, suc de portocale, chifle proaspete sau paine prajita, unt, miere, branza topita, sunca, oua fierte, dulceata portocale si capsune, iaurt cu fructe, cascaval) ma asteptam la ceva naspa, ca doar stiam eu ce bucatarie slaba au englezii sau ce iti pot oferi la un mic dejun continental.pentru mine au fost superiori turcilor si italienilor, care nu prea iti ofereau mare lucru dimineata.
Cafeaua repede, rucsacelul cu camerele foto si la drum! eram fresh, dornica sa descopar alte minuni ale Londrei. De la hotel am luat-o spre Hyde Park, ne era in drum de fiecare data, in orice directie am fi mers, apoi pe Oxford Street, pana la Marble Arch. de aici am coborat pe Oxford Circus , Regent St.,Green Park, Piccadilly si, in sfarsit, Parcul St.James de unde ajungeai in fata Palatului Buckingham. pana aici am vazut multe cladiri importante, statui, magazine, monumente, ca doar are Londra de toate pentru toti.
Steagul inaltat ne arata ca regina era acasa! Lumea, cu camerele foto, astepta schimbarea garzii. nu mi-am imaginat chiar asa, adica atati de multi turisti. fiecare cauta sa fotografieze, sa filmeze de pe garduri, de pe fantana arteziana din fata palatului, nu mai stiau pe unde sa se catare ca sa cuprinda toata actiunea. recunosc ca asa ceva nu mai vezi decat la Buckingham( zilnic), dar totusi !!! tot spectacolul asta a durat aproape o ora, dupa care am mers in St James Park ca sa ne odihnim putin si sa mai savuram cate o cafeluta.
va urma...

0 comentarii:

 
Ganduri - by Templates para novo blogger