LONDRA

marți, 4 noiembrie 2008


Londra ramane unul dintre orasele preferate, dupa Roma si Barcelona. Desi, din punct de vedere turistic este unul dintre cele mai cautate orase si unul dintre cele mai cosmopolite de pe intreg pamantul, Roma mi-a placut intr-un alt mod. Londra impresioneaza in primul rand prin ordine, cum nu vezi nicaieri in Europa, prin arhitectura veche combinata cu cea noua, prin bulevarde cu multe tentatii care mai de care mai interesante si mai scumpe, dar nu in ultimul rand, prin istorie!
Asa ca, anul acesta n-am mai sarabatorit Pastele cu ai nostri, ci am ales sa mergem la Londra cu verii, Dan si Mirela. Eu m-am ocupat de bilete pentru avion, cazare la hotel si bilete la Easybus, transportul de la Luton pana in oras.
Am decolat la ora 06.00 AM de pe Baneasa, in data de 25.04.08. Zborul a durat cam 3 ore jumate, dar am aterizat la ora 07.25, ora lor. asa ca nu pierdusem timp din ziua aia deloc.
Pana s-a facut controlul pasapoartelor a mai trecut o ora, dar in viata mea nu mai vazusem atata lume intr-un aeroport, majoritatea polonezi care se intorceau la munca. imediat a venit si busul care ne-a dus in Londra, drumul pana aici a durat cam o ora. totul a decurs perfect, soferul verifica rezervarea, tu iti ocupai locul pe scaun, asta inainte sa-ti lasi bagajul in cala autocarului, iar dupa epuizarea locurilor se pleca. nu vedeai lume disperata dupa scaune sau imbulzeala ca la noi si nici nu vedeai persoana care sa calatoreaca in picioare. care nu mai avea loc, venea cu urmatorul bus, dar nu exista persoana sau bagaj pe culoar ori intre scaune. Inainte de fiecare oprire soferul striga numele statiei si, daca aceasta era destinatia vreunei perosoane, aceasta cobora dupa ce soferul ii dadea politicos bagajul. imediat a urmat Baker Street, asa ca eram nevoiti sa coboram si sa ne gasim hotelul unde urma sa ne cazam, Alexandra Hotel 159-161 Sussex Gardens, Hyde Park,W2 2RY- London

va urma...

2 comentarii:

Ina Todoran spunea...

Anglia = tara mea de suflet!!!

Ducesa spunea...

Da Ina, frumoasa capitala are!abia astept sa merg din nou, ca mai am de vizitat multeee...dar abia astept sa revad Roma,care m-a fascinat complet.o sa scriu si despre acest colos de piatra.

 
Ganduri - by Templates para novo blogger