CLATITE AMERICANE pentru micul dejun

marți, 16 decembrie 2008


Ingrediente pentru 15 clatite:
2 oua
280 ml / 1 1/4 cana de lapte
225 g / 2 cani faina alba
5 ml / 1 lingurita sare
15 ml / 1 lingurita zahar pudra
15 g / 1 lingura de unt topit
5 ml / 1 lingurita de drojdie uscata

sirop de artar sau de fructe de padure, pentru servire


1. separati 1 ou si lasati albusul deoparte. asezati galbenusul in tava masinii de paine si adaugati celalalt ou intreg ( fara coaja) si laptele. totusi, daca manualul dvs. de instructiuni va cere sa asezati mai intai drojdia in tava, atunci inversati ordinea in care adaugati lichidele si ingredientele uscate.

2. presarati faina deasupra astfel incat sa acopere lichidul in totalitate. adaugati sarea, zaharul si untul, in colturi diferite ale tavii. faceti o mica gaura in mijlocul fainii ( dar nu pana la lichid) si adaugati drojdia uscata.

3. setati masina de paine pe programul de baza pentru aluat ( daca il aveti). apasati butonul start.

4. dupa ce programul pentru aluat s-a incheiat, turnati apa ( compozitia rezultata) intr-o cana mare cu unitati de masura. bateti albusul ramas; incorporati-l in amestec. preincalziti cuptorul la 140 grade / gaz 1.

5. ungeti cu putin unt sau ulei o tigaie sau o plita si asezati-o deasupra unui foc mediu.
adaugati in jur de 45 ml / 3 linguri de amestec, lasandu-l sa se intinda astfel incat sa obtineti o clatita de aproximativ 10 cm latime. daca aveti loc, mai faceti o clatita langa prima.

6. coaceti fiecare clatita pana cand suprafata incepe sa se usuce, apoi intoarceti-o cu o spatula si coaceti cealalta parte, timp de 1 minut, pana devine aurie.

7. asezati clatitele unele peste altele, intercaland intre ele hartie de copt, pe o farfurie calda si pastrati-le calde in cuptor pana cand coaceti si restul amestecului. consumati clatitele cu sirop sau cu sos. sunt excelente!

2 comentarii:

Ina Todoran spunea...

Cata scumpa bun venit in clubul amatorilor de pancakes! Cred ca te-am innebunit cu atatea retete :) Sa stii ca pe maine fac painica, ma gandesc la ea si cand dorm: in seara asta fac aluatul (maiaua). Vaaai abia astept!!! Pup!

Ducesa spunea...

Inuta mea scumpa...ce ne asemanam noi doua...asa ma gandesc si eu seara,inainte sa adorm, serios! mi se pune pata pe ceva...si nu ma las pana nu fac. abia astept sa-mi spui cum ti-a iesit painica. cat despre pancakes...peste tot dau de ele, dar sunt tare bune! te pupic draguta mea!

 
Ganduri - by Templates para novo blogger