Proba 4 la concursul Lifestyle

sâmbătă, 28 februarie 2009

http://floridecires7.blogspot.com/search/label/concursuri
" Simetrie"

Proba 3 la concursul Lifestyle

vineri, 27 februarie 2009

Daca esti intelept - stii ca nu exista nici o diferenta intre suferinta ta si suferinta celorlalti, ca sacrifici nu doar posesiuni materiale tangibile, dar si toate motivele egoiste, telurile personale, obiectiile in fata sotului de a nu pastra nicio parte din avere atat pentru tine cat si pentru copii, ca l-ai aseza pe D-zeu si tara ta mai presus de castig.
Daca esti - stii ca nu poti intelege niciun adevar etern pana cand nu te eliberezi de pretentii, ca gandurile trebuie cantarite in delicata balanta a discriminarii inainte de a fi lasate sa imbrace vesmantul rostirii.(Un cersetor nu poate sa renunte la avere, mai auzi cate un om lamentandu-se: am dat faliment, m-a parasit nevasta, renunt la tot si ma duc la manastire. El nu si-a sacrificat nicio legatura lumeasca, nu a renuntat nici la avere, nici la dragoste- ci acestea au renunat la el!)
Daca esti - dedici in fiecare zi o perioada de timp pentru rugaciune, meditatie, pentru ca aceasta perioada nu ne apartine noua, ci lui D-zeu caruia i-am oferit-o pentru totdeauna, pentru ca nu exista efectiv conditii externe de viata care sa ne opreasca sa gandim numele Lui.
Intelepciunea este a celor care tin numele lui D-zeu viu in ei pana la punctul in care invocarea numelui sa devina naturala pentru ei la fel ca respiratia. Este incercarea de a simti pe D-zeu cu toata energia proprie si apoi sa ajuti umanitatea. Intelept e cel ce reuseste sa fie complet egal in fata laudelor sau a criticilor, sa-si invinga lacomia interioara si pe cea exterioara.
... este evitarea vatamarii oricarei fiinte vii, in gand sau in fapta! sa fii darnic pe masura posibilitatilor.
... inseamna sa nu judeci intregul dupa greselile celor multi, tot ce exista pe pamant este un amestec, asemeni nisipului amestecat cu zahar. Fii intelept ca furnica si alege numai zaharul, la fel ca ea, nu te atinge de nisip!
{In aceasta seara am vazut un film absolut impresionant, cel putin pentru mine. Urmariti " Seven Pounds" si veti remarca cu siguranta atat izbavirea, cat si intelepciunea lui Ben( eroul principal).}
INTELEPCIUNE: capacitate superioara de intelegere si judecare a lucrurilor, cumpatare, prudenta, moderatie determinata de experienta.

Cinque Terre !

joi, 26 februarie 2009


O regiune izolata de coasta, in nord-vestul Italiei...

Parc National si teritoriu aflat sub obladuirea Unesco, Cinque Terre cuprinde 5 satucuri asezate pe stanci:Riomaggiore, Manarola,Corniglia, Vernazza, Monetrosso.





Odata cu cea de a doua proba a concursului organizat de Ina, mi-am amintit care ar fi fost pentru mine cea mai frumoasa zi. Din cauza unor probleme de licenta a unei companii aeriene, zborul catre Parma s-a amanat cu aproape 4 luni de la data cand ar fi trebuit noi sa plecam. Nu intru prea mult in amanunte, cert este ca l-am anulat definitiv pentru ca nu mi se parea februarie luna optima sa vizitez una dintre cele mai frumoase zone din Europa. Asteptam nerabdatoare ziua in care ma vedeam in trenul pentru Venetia cu escala la Spezia, iar de aici sa strabat cu piciorul cele cinci sate ce se intind pe coasta stancoasa Sentiero Azzuro, legate printr-o carare plina de aloe vera, salvie, rozmarin, lamai, maslini, leandri, etc. Apoi ma vedeam pe una din terasele satucelor, band limonada naturala cu focaccia cea adevarata, care sincer, e cea mai buna! Iar apoi...sa admir de creatia lui Dumnezeu. Dar, sper sa ma vad curand!








Aici ar fi pentru mine cea mai frumoasa zi!

Cartofi cu piscatura

miercuri, 25 februarie 2009

6 cartofi mari( albi)
condimente(arpagic, ceapa, usturoi, cimbru si rozmarin)
3 linguri ulei masline, 1 pahar apa calduta
piscatura dupa plac
Se taie cartofii felii rotunde si subtiri, se aseaza in tava de teflon si se adauga uleiul de masline deasupra, plus condimentele mentionate. Inainte de a se introduce tava la cuptor, se toarna paharul cu apa calduta, iar deasupra tavii punem folie de aluminiu pana ajung in stadiul de fierbere.

Eu am pus condimente cu arpagic, ceapa si usturoi verde.
Dupa ce indepartam folia de aluminiu, punem piscatura deasupra si mai lasam 20 minute in cuptor la foc potrivit. Eu am pus mai putina piscatura ca sa poata papa si Alexia. De obicei pun mai multa, ca-mi place mai picant. Se servesc cu salata verde si/sau peste. Alexuta i-a papat cu ton. Sunt mai mult decat buni, incercati!

Ce este piscatura? Piscatura este un sos de rosii cu usturoi, ardei iute, sare. Mama face in fiecare toamna pentru friptura, dar merge la orice, inclusiv la pestele pe gratar ( saramura). Reteta piscaturii este urmatoarea: 3 kg rosii date prin storcator, separator, cum doriti! se adauga 5 ardei iuti tocati, 2 capatani mari de usturoi pisat, sare dupa gust si 5 aspirine la toata cantitatea. nu se fierbe, se pastreaza in sticle bine inchise. este extraordinara iarna la toate mancarurile!!!

Leapsa, a sasea poza

luni, 23 februarie 2009

Gata tunsa!

Primita de la Otilia...o dau mai departe tuturor fetelor din lista mea.
A sasea de pe ultimul album...chiar cand o tundeam pe Alexia !!!

Evenimentul saptamanii !

duminică, 22 februarie 2009

Daca evenimentul saptamanii trecute a fost aniversarea scumpei noastre Alexia, evenimentul acestei saptamani a fost a 5-a aniversare a casatoriei noastre. mi-aduc aminte cu mare drag ziua de 21.02.2004 cand primarul sectorului 2, ne-a inmanat diploma pentru tineri casatoriti. ( putin comunista treaba, dar placuta cand o citesc...)
Se acorda doamnei si domnului
CHIRU CATALINA MIHAELA si DUCU BOGDAN
care au decis sa faca un pas hotarator in viata prin intemeierea unei frumoase familii pe care si-o vor construi impreuna, prin trainicia sentimentului unic al sufletelor pereche.
Fie ca bucuriile, emotiile si gandurile bune sa va implineasca si sa va intregeasca viata!
Cu aleasa pretuire,
NECULAI ONTANU

Surpriza de la Bogdi a fost o invitatie la Opera comica in doua acte "La Fille du regiment"- reprezentatie in limba franceza, de Gaetano Donizetti, in Sala de concerte a Castelului Peles si o cina la restaurantul Alex ( cu specific unguresc) din Sinaia.
A fost o seara superba si ii multumesc din suflet.
In drum spre Peles

Inainte de inceperea spectacolului
Amandoi la restaurantul Alex din Sinaia
LA MULTI ANI !!!

Leapsa funny

joi, 19 februarie 2009

Leapsa de la Gargarita... am tot cautat o poza haioasa, am tot cautat...si am gasit-o pe aceasta, facuta de al meu sot in primul an de casatorie...ce ne-am mai distrat atunci... primisem cateva masti pentru Halloween, de la Razvan( cumnatelul meu) din Houston. mi-aduc aminte cate fotografii am facut in seara aceea, dupa care am plecat prin vecini deghizati...dar mai inainte, trebuie sa recunosc, cand a ajuns Bogdi acasa cu ele, sunase la usa mascat...cand am deschis, mi-a stat inima in loc, mai ales ca pe scara era semi-intuneric. Le avem si astazi, dar le tinem pitite, pentru ca Alexia s-a speriat cand a dat de ele.
Dau mai departe leapsa Inei, Laurei Adamache, Broscutzei, Adelinei...si tuturor care detin o poza haioasa.

CLATITE VERZI cu menta si piersici

marți, 17 februarie 2009

Clatitele astea sunt favoritele noastre si le facem de fiecare data cand vin verii la noi, pentru ca le plac la nebunie! Reteta este dintr-o carte foarte valoroasa si utila mie, carte pe care am primit-o de la scumpul meu sot.
Reteta pentru 4 portii:
40 ml lapte
1 manuchi menta proaspata
40 g spanac( un guguloi congelat)
2 oua
100g faina
2 linguri zahar
1 lingura ulei arahide
1 borcan conserva piersici
1 mar(optional)
1.Laptele se amesteca cu frunzele de menta si cu spanacul. Se lasa la o parte.
2. Se sparg ouale intr-un castron. Se adauga faina si se amesteca bine.
3.Se adauga laptele, cate putin. Se adauga zaharul si se amesteca. Se lasa aluatul de-o parte cam 30 minute.
4. Uleiul se incinge intr-o tigaie si se fac clatite subtiri. cam 30 secunde fiecare clatita.( eu le fac in teflon, fara ulei)
5. Deasupra clatitelor calde se pun piersici din conserva. Se ruleaza si se taie in trei.
6. Marul se curata de coaja si i se scot semintele. Se taie felii subtiri si se orneaza cu el farfuriile. Se serveste.

ALEXIA, La multi ani !

duminică, 15 februarie 2009

Alexia a implinit astazi( 14 februarie 2009) 4 anisori! Pentru ca e mare iubitoare de cai si pentru ca are o minunata colectie de caluti, ne-am gandit sa-i marim colectia si sa-i daruim si un tort cu favoritii ei.

Sa cresti mare, sanatoasa si norocoasa, te iubim ! mami si tati

astia sunt preferatii ei, colectia fiind de 40 caluti.

Tortul cu caluti...asteptat cu nerabdare
Cum au sosit bunicii...ne-a adunat sa-i cantam si sa o felicitam inainte sa inceapa petrecerea

A trebuit sa-i cantam La multi ani mai repede...a facut ture la balcon de cand am adus tortul, ne tot intreba cand scoatem tortul, cand sufla in lumanari? I-am facut pe plac si mai bine...ca apoi s-a culcat de amiaza.
Vai, cata fericire sa mai adun niste caluti !
Ica...

matusa Oana...
Pentru ca sunt o "Valentina", am primit si eu ceva...
ciocolata de casa preferata, cofetaria Clarion ( Delice) de la Bogdi al meu
... si nelipsitele flori " IUBITI-VA MULT !"

Lipii din grau

vineri, 13 februarie 2009



Lipiile sunt cele mai cautate paini plate in Mexic, unde adesea sunt preparate cu masa harina, o faina macinata din porumb.Aceste lipii moi din grau sunt, de asemenea, populare in statele din sud-vestul Americii

Pentru ca maine o sa am ceva musafiri, m-am gandit sa fac printre altele si shaorma. numai ca o sa am nevoie de niste lipii, si ca sa nu pierd vremea ...m-am apucat sa le fac de asta seara.
Ingrediente pt 12 lipii:
225 g/2 cani faina simpla( eu am pus integrala)
1 lingurita sare
3/4 lingurita praf de copt
3 linguri ulei masline
150 ml/ sau 2/3 cana apa calduta

1.Amestecati sarea, faina si praful de copt intr-un vas. Amestecati si uleiul, adaugati apa calduta si framantati usor pana obtineti un aluat moale. Acoperiti cu o folie si lasati deoparte 15 minute. Impartiti in 12 bucati si modelati in forma de bila.

Intindeti-le pe o suprafata presarata cu faina, in forma unui disc cu diametrul 15-18 cm. Reacoperiti-le pentru a se pastra moi.( eu nu le-am acoperit, ca abia am avut pe unde sa le intind)

2.Incalziti o tigaie sau un gratar, asezati o lipie si coaceti 1-2 minute pe o parte si cand incepe sa faca bule, intoarceti pe cealalta parte. Ar trebui sa ramana flexibila. Luati lipia din tigaie si impaturiti-o intr-un prosop pentru a o pastra calda in timp ce preparati celelalte lipii in acelasi fel.( eu le-am asezat una peste cealalta si le-am acoperit cu prosopul de bucatarie)

trebuie sa fie bine intinsa, subtirica...dar se lucreaza foarte usor daca e masa bine infainata.

maine am sa servesc cu diferite salate

Inainte de a le consuma, incalziti-le in cuptor ( puse in folie) ca sa se inmoaie. Nu la microunde, ca se scorojesc!

Merg umplute cu carne gatita si maruntita, cu fasole sau salate.


Se fac rapid si se mananca tot la fel...

 
Ganduri - by Templates para novo blogger