Weekend la Caciulata

miercuri, 10 iunie 2009

Sambata, Alexuta gata de plecare! Ne-am facut repede bagajele si am plecat spre Valcea, mai exact la Caciulata. Ne sunasera verii ca sa ne spuna ca au facut rezervarile si ca trebuie musai sa venim, mai ales pentru baile cu apa termala. Ei veneau pentru a mia oara la Caciulata, SRI-ul avand aici un hotel cu preturi...rezonabile, ca sa spun asa, unde isi faceau ei vacantele de weekend. Ne-au tot invitat pana acum, dar nu am mers niciodata. Tot aveam impresia ca este o statiune pustie, cu putine locuri de atractie...si de cate ori veneam de la Cluj prin Valcea , mai exact pe Valea Otului, nu vedeam prea multe persoane in zona, nestiind ca oamenii mergeau la balaceala in strandurile cu apa termala, si clar nu aveai cum sa-i vezi pe drumul principal ! Drumul a fost fain, vremea superba! Am facut trei ore si jumatate pana la Caciulata, dar am oprit intre Targoviste si Gaiesti pentru cirese, rosii... Doamne, de cand n-am mai mancat rosii adevarate! Erau cirese si rosii pe marginea drumului cu 4 lei kg, dar gustoase, dulci! Bineinteles ca am cumparat si la intoarcere, ca ne-au placut foarte mult, rosii cu gust, ca pe vremuri!
Cum ne-am cazat, am pornit spre stranduri, adica la unul dintre ele, ca erau vreo trei. Dar nu vroiam sa fie prea aglomerat si nici sa simt prea tare mirosul de sulf din apa. Mi-a placut cel mai mult la strandul de langa Hotel Cozia. Apa era calda si curata, doar o schimbasera. Am stat pana pe la 19:00, dupa care am venit la camere sa ne schimbam si sa servim cina la restaurantul din incinta hotelului nostru.
Trupa noastra de distractii este compusa ca intotdeauna din: verii nostri( Dan si Mirela), doctorul Radu si sotia sa, d-na doctor Elena... :), Maria si Petroni , oameni cu haine de stat, Petroni fiind un mare, mare calator prin lume, dar nici cu restul grupului nu mi-e rusine :)), Veronica, fosta noastra colega ( inginer constructor) :)), noi doi ( Bogdi si Cata) si nelipsita noastra Alexuta, care de mica, de cand era in burtica, calatoreste peste tot! Lipsesc din gasca de data asta Gogu si Marcela ...dar si Emi cu Gabi, ultimii din lista ne-au intrecut la excursii, ei au calatorit pe tot globul !Concluzia: ce se aseamana, se-aduna! Acestea fiind zise, sa trecem mai departe! :))
Multa verdeata, aer curat, relaxare totala!

Aici stateam noi seara... pe terasa, pana ne picau ochii de somn!
Trupa de excursionisti, trebuie sa ma gandesc la un nume...
Intrarea in Manastirea Cozia, mentionez ca revenim pentru a treia oara aici
Suveniruri...Alexuta se uita dupa pitici
Casa Romanesca si unul din stranduri, dar aici persista la greu mirosul de sulf, asa ca l-am evitat
Elena era cu filmatul...


Seara...la taclale! Fiecare spunea unde va dori sa isi petreaca vacanta anul acesta. S-a ales Tunisia ca destinatie pentru majoritatea, asa ca o sa ma vedeti si pe camila :))

Alexuta la dus, apoi in piscina, iar la dus, iar la piscina! nu statea o clipa la soare!
eee, scuzati-mi pozitia...tocmai ma intindeam putin la soare, ca sa nu mai seman cu Feta... :)
Cu Radu si Elena la Cascada Lotrisor, restul grupului plecase la Sibiu. Noi suntem satuli de Sibiu, asa ca am preferat sa purcedem prin alte parti. Dar aici era foarte frumos, un peisaj minunat!



Vaiii...in viata mea n-am vazut atatea PET-uri pe Olt, pacat de locurile astea frumoase sau pacat ca tara asta este locuita de romani!
Apoi, ne-am indreptat spre Manastirea Turnu, ca era in premiera pentru noi







Foarte fain aici, erau niste chilii de prin anul 1000 d.Hr.

Castru roman de la Turnu...
Cozia, vazuta din departare...


A fost un weekend fain, chiar ne-am distrat. Data viitoare sper sa va prezint toata gasca!

0 comentarii:

 
Ganduri - by Templates para novo blogger