Orez turcesc

vineri, 3 iulie 2009

Un orez gustos care se poate manca atat cald, cat si rece !

Avem nevoie de: putin ulei, 4 fire ceapa verde, 200 g orez Basmatic, 100 g mazare, 100 g pastai, 1 vanata, 4 morcovi, cateva ciuperci , 3 rosii, pasta de ardei picanta ( 2 lingurite), piper ( toate culorile), sare cu plante aromate.
1.Calim ceapa cu orezul( tinut inainte in putina apa), apoi desertam intr-un vas de inox si acoperim cu un capac.

2. Urmeaza calirea morcovilor, pastailor, mazarei si vanata cubulete.

3.Cand s-au inmuiat le desertam in vasul de inox peste orezul cu ceapa.
4. La urma calim ciupercutele cu cele 3 rosii curatate de coaja, piperul, pasta de ardei si sarea aromata.

5. Desertam si pe acestea din urma in vasul cu compozitia rezultata anterior.( orezul cu ceapa si legumele calite).
Se amesteca bine totul, dar incet, si se lasa la scurs intr-o strecuratoare( sita) cu gauri mari.
Dupa ce si-a lasat zeama, se pune orezul intr-un alt vas si se poate servi.
O minunatie de arome!

























0 comentarii:

 
Ganduri - by Templates para novo blogger