Dovlecei frantuzesti

duminică, 2 august 2009

Weekendul acesta am avut ceva musafiri si mi-am petrecut o mare parte din timp in laborator...inafara de sambata, cand am mers la Cetatea Rasnovului si la pizzeria noastra favorita din Brasov.
Un prim fel de mancare, mai exact un aperitiv usor si care a avut un succes neasteptat au fost acesti dovlecei frantuzesti ce se fac rapid si se potrivesc de minune cu orice alta mancare alaturi sau care merg perfect ca si garnitura. Personal i-am servit cu branza ,rosii si masline.
Curatam 4 dovlecei, ii taiem rondele si ii perpelim usor intr-o tigaie...lasam la scurs si intre timp batem 2 oua, razalim niste cascaval si ungem o forma de yena cu putin ulei.

Asezam un rand de dovlecei, unul de cascaval ras, altul de dovlecei...si tot asa pana se termina dovleceii. Deasupra turnam ouale batute cu putin piper si peste compozitie mai adaugam cascaval.

La cuptor lasam 20-25 minute, pana devin aurii...ca in imagine. Taiem felii dupa ce se racesc si servim alaturi de ce ne place.


Foarte gustosi...imi pica mai bine dovleceii decat cartofii frantuzesti pentru ca sunt mai usori si nu baloneaza.

0 comentarii:

 
Ganduri - by Templates para novo blogger