Mica mea excursie

joi, 17 septembrie 2009

Zilele astea am fost plecata la Craiova ca sa-mi schimb masina.Am mai fost prin Craiova, in trecere, fara sa ma plimb prea mult pe strazi. M-a impresionat foarte tare centrul orasului, nu credeam ca este atat de frumos. N-am reusit sa fac prea multe poze, insa am prins cateva in putinul timp liber pe care l-am avut la dispozitie.

DSC05559

DSC05557

DSC05556

Am aflat de la dealer-ul nostru ca fantanile arteziene sunt muzicale, la fel cum sunt cele din Barca’…bine, nu chiar la fel, dar ceva asemanator. Am intrat putin in Centrul comercial sa-i cumpar Alexiei un mic cadou…am mancat undeva la o terasa, o cafeluta la o alta terasa…si cam atat mi-a permis timpul. dar repet, mi-a placut foarte mult si zic eu, ca e orasul cu cel mai fain centru.DSC05560

DSC05549

DSC05551

Si am plecat din Craiova fara sa vad Parcul Romanescu… pacat! sper sa revin cu alta ocazie.

DSC05552

La intoarcere am facut o oprire in Slatina…la faimosul Atlet Albanez pentru faimoasa halvita cu alune. Cred ca multi au auzit despre acest magazin cu preparatele lui delicioase, unice!

DSC05563

L-am gasit pe domnul Memish Hashim pregatind inghetata. i-am facut o poza, am admirat fotografiile de pe pereti, iar apoi, pana mi-am baut paharul cu Braga, l-am pus sa-mi dea pentru acasa vreo 6 bucati de halvita. intre timp m-a servit si cu minunatie de inghetata ( cacao, vanilie si capsune)si am mai facut si conversatie cat mi-am savurat delicatesele.

DSC05564

Peretii sunt plini cu pozele celebritatilor care i-au trecut pragul pravaliei, dar si cu insemnarile si parerile acestora.DSC05565

buna, buna…DSC05568

…si sticla cu Braga pentru acasa

DSC05575

DSC05569

Apoi, mi-a dat sa rasfoiesc “Cartea de onoare a casei albaneze”…si mi-am permis sa fac cateva poze cu unele pagini… m-a impresionat! cati oameni de prin toate colturile lumii trecusera pe la el si cate cuvinte de lauda continea acest caiet !DSC05572

DSC05571

DSC05576

DSC05577

DSC05580

DSC05581

DSC05583

DSC05585

si astea numai cateva… ca as fi stat pana maine sa fotografiez fiecare pagina. Tare simpatic domnul Memish, am zis ca o sa-l mai vizitam !

DSC05573

DSC05574

N-am vazut nicaieri, sincer, atatia clienti ca la domnul Hashim. cat am stat aici, intrau si ieseau oameni veniti special pentru halvita si Braga lui naturala.

Asadar, fam.Memish indulceste Slatina de 300 de ani !

Sa nu care cumva sa ratati Atletul albanez daca ajungeti la Slatina !

6 comentarii:

Niko spunea...

Ducesaaaaaa, nu pot sa cred! Ai fost atat de aproape de noi, poate ne-am si intersectat pe strazile orasului...
Fantana este muzicala, o poti vedea live aici http://www.fantanamuzicala.ro/live2.htm
sau inregistrata aici http://www.youtube.com/watch?v=JfjvHTz8Emo&feature=player_embedded#t=14. E chiar frumoasa, mie imi place mult desi am inteles ca e destul de deranjant zgomotul pentru cei care locuiesc in acea zona.
Cat priveste inghetata de la Slatina pentru mine e o mare dezamagire. Am copilarit in Slatina cu inghetata, sucurile si braga lor asa ca pot sa iti spun ca ceea ce comercializeaza ei acum e mult, mult inferior dpdv calitativ. Daca in anii trecuti isi faceau inghetata din fructe proaspete acum folosesc doar chimicale. In plus mie toate imi par excesiv de dulci. O braga minunata si o inghetata naturala cu miere si nuci am mancat la turcii din Severin. Ei isi pastreaza retetele de 100 de ani.
Te pup si sa stapanseti sanatoasa masina!

Ina Todoran spunea...

Nu am auzit de aceasta gelaterie pana acum! Si spre rusinea mea, nici braga nu stiu ce e :( M-ai facut tare curioasa. F frumoasa e Craiova, ai dreptate. Te imbratisez cu drag!

Adelina spunea...

Mă crezi că n-am auzit de magazinul ăsta? M-ai făcut curioasă.

Ducesa spunea...

Ioi, chiar ca n-am stiut ca eram asa de aproape! mi-a placut orasul, ce sa spun...din poze nu-ti dai seama chiar atat de bine si nici nu am facut poze la tot ce ar fi trebuit...
Cat despre inghetata...mi-a placut, in special cea de vanilie.chiar ma intrebam daca se mai pastreaza totusi aceeasi reteta ( originala), se pare ca nu. am constatat ca peste tot se intampla treaba asta, sa le fie rusine!
Mersi de urari Niko, te pup si eu.

Ducesa spunea...

Ina, braga este o bautura facuta din tarate...un fel de bors dulce, cam asa ceva...ca sa-ti poti da seama.cred ca se pune si lamaie, nu stiu sigur. e buna rece si e mai sanatoasa decat alte sucuri. acum numai D-zeu stie daca nu si-au batut joc de retetele originale, asa cum au facut cei din Brasov( Vatra Ardealului). totusi am vazut foarte multa lume acolo, mai ales turisti. te imbratisez cu drag!

Ducesa spunea...

Adelina,nu-i bai, sunt convinsa ca mai sunt oameni care n-au auzit de el.poate o sa ai ocazia sa ajungi in zona, e foarte modest si cladirea e destul de veche.toate bune!

 
Ganduri - by Templates para novo blogger