Agenda medicala: APA POATE FI REMEDIU SAU OTRAVA

miercuri, 18 noiembrie 2009

Ghidul lui Mikhail Tombak ne invata cum sa adoptam practici sanatoase pentru a ne prelungi durata de viata, de la intarzierea procesului de imbatranire pana la sfaturi pentru prevenirea imbolnavirilor, o respiratie corespunzatoare, un regim alimentar sanatos, eliminarea toxinelor din intestine si pana la efectuarea de exercitii fizice benefice organismului.
Fac un scurt rezumat al lucrarii sale pentru ca sfaturile cuprinse in aceasta carte ajuta zilnic mii de cititori sa duca o viata sanatoasa si implinita.
De cand mi-a fost recomandata aceasta carte o port cu mine zilnic,in geanta, pentru a-mi reaminti sfaturile, retetele de sucuri care previn si trateaza o serie larga de afectiuni, si nu in ultimul rand, cele mai bune tehnici de respiratie pentru o buna functionare a intregului organism.
Sa incepem cu APA...


Cu totii vrem sa aratam tineri si sa traim cat de mult posibil.

Pentru a atinge acest scop , folosim diferite retete si diete "miraculoase", cumparam produse cosmetice scumpe, dar aceasta este doar o modalitate de a face fata simptomelor imbatranirii.Cauza reala se afla in organismul nostru. Unul dintre cei mai importanti factori ai imbatranirii este apa pe care o bem si pe care o folosim sa ne preparam mancarea. Celulele din organism (inclusiv din sange) contin 70% apa, creierul contine 90% apa.Starea incheieturilor si a vaselor de sange, prezenta pietrelor la ficat si la rinichi si pielea de pe fata depind de calitatea apei pe care o bem.

Cand bem multe bauturi dulci, cum ar fi cafeaua, ceaiul, sucul, ne tratam organismul ca si cum ar fi un furnal in care putem sa punem orice, ca va arde.Atunci cand nu respectam principiile de baza dupa care functioneaza corpul, ardem ani din viata noastra. Daca nu apreciem calitatea fluidelor pe care le bem, ne scurtam viata.


Apa din organismul nostru

Sunt 130 de feluri de apa in natura.Apa din celulele corpului se afla intr-o forma special structurata.
Toate celelalte fluide pe care le consumam trebuie sa fie purificate si transformate in aceasta forma structurata stiintific. Procesul foloseste o cantitate semnificativa de energie. De exemplu, procesarea unui litru de apa fiarta necesita 46 kcal. Energia necesara procesarii fluidelor pe care le consumam de-a lungul vietii se aduna in cantitati uriase. Trebuie sa tinem minte ca sanatatea noastra depinde de cantitatea de energie pe care o foloseste organismul pentru a se intretine.Cu cat mai multa energie este folosita pentru procesarea apei inutile, cu atat mai putina ramane pentru repararea celulelor si pentru lupta impotriva bolilor.

Apa pe care o bem

Apa pe care o bem contine cantitati mari de sare, care este insolubila in corp. Este acelasi fel de sare care formeaza pietrele de pe peretii ibricului de ceai. In plus, alte substante nocive continute in apa si bucatile de mancare arse din supa ajung in organism si formeaza depozite daunatoare, greu de inlaturat. In apa de la robinet pot fi urme de substante radioactive. Acestea nu pot fi inlaturate prin fierbere. Prin fierbere putem inlatura alte substante nocive, dar ,in acelasi timp, inlaturam forma activa de oxigen necesara corpului. Fierberea are ca rezultat o apa moarta, pentru ca structura sa este schimbata, pierzand informatii biologice valoroase provenite din Pamant. De aceea, nu este sanatos sa folosim mereu apa fiarta.



Apa minerala

Multe persoane incearca sa foloseasca apa minerala pentru baut si gatit.Apa minerala contine anumite saruri si alte substante care nu pot fi asimilate de organism.Unele din aceste saruri nu pot fi nici macar inlaturate. Ele se pot acumula la incheieturi si pot cauza degenerarea acestora. Dupa ce folosim apa minerala timp de 2-4 saptamani, trebuie sa facem o pauz de 3-4 luni. Este important mai ales pentru copii- utilizarea in mod constant a apei minerale le va face mai mult rau decat bine.
Atunci, ce fel de apa este buna de baut?


Apa structurata

Apa structurata este cea mai benefica apa pentru sanatatea noastra.
O putem obtine din fructe si legume, din sucul obtinut din acestea si din gheata topita.

Apa din gheata

Se stie ca imbatranirea incepe cu aparitia ridurilor. Acestea apar atunci cand celulele corpului incep sa se usuce. Una dintre cauzele principale ale imbatranirii este incapacitatea corpului de a asimila si procesa apa pe care o consumam. Procesul cresterii oaselor se termina cand devenim adulti. Excesul, cantitatile in surplus de saruri de calciu pe care le obtinem din mancare si apa se acumuleaza in vasele de sange si la incheieturi. Aceasta duce la o circulatie neregulata a sangelui, la aparitia pietrelor la ficat si la rinichi si la inrautatirea gradata a sanatatii intregului corp. Pentru a incetini procesul de imbatranire, trebuie sa invatam sa preparam si sa folosim apa din gheata topita.

Prepararea apei structurate din gheata topita

Apa structurata poate fi preparata din orice fel de apa. Turnati apa intr-o oala, acoperiti oala, puneti-o in congelator ( -4 grade C ) timp de 2-3 ore, apoi scoateti si spargeti suprafata inghetata. Apa de sub pojghita de gheata are aceeasi structura ca si apa din celulele corpului.
Este si mai simplu sa preparam apa structurata in timpul iernii. Puneti afara o oala cu apa. Dupa ce ingheata complet lasati-o sa se topeasca complet, fara sa o incalziti. Daca beti un singur pahar de astfel de apa in fiecare dimineata, pe stomacul gol, dispozitia si felul cum aratati vi se pot imbunatati semnificativ.
Este benefica in special pentru persoanele in varsta deoarece inlatura nu numai depozitele nesanatoase din corp, ci si celulele batrane si moarte si in acest fel previne aparitia cancerului.



Cum trebuie sa bem?
 Cel mai bine este sa bem o jumatate de pahar sau un pahar de apa cand ne trezim, dar intai trebuie sa ne clatim gura. Trebuie sa folosim apa rece topita din gheata si sa o bem cu inghitituri mici. Cei care sufera de constipatie pot bea apa rece structurata pe stomacul gol, pentru a le stimula intestinul gros.
Multi oameni obisnuiesc sa bea in timpul mesei. Acest lucru nu este recomandabil, deoarece apa dilueaza sucurile gastrice din stomac si acest lucru impiedica digestia.
Obiceiul de a bea in timpul mesei cauzeaza gaze, umflare, constipatie si ulceratii ale tractului digestiv.
Toate fluidele trebuie consumate cu 15-20 minute inainte de mese si la cel putin o ora dupa masa.
Pentru a inlatura senzatia de sete dupa masa, clatiti-va gura de cateva ori. Daca setea persista, mancati un mar. Acesta trebuie spalat bine si apoi mancat cu tot cu coaja, seminte si tecile semintelor.(tot ce poate fi mestecat). Semintele si tecile lor contin mult iod si alte elemente esentiale pentru corp. S-a dovedit ca semintele a sase mere contin doza zilnica recomandata de iod.

Cata apa trebuie sa bem?

Cantitatea potrivita difera in functie de fiecare. Credem ca doza medie ar trebui sa fie 2- 2,5 L de fluide in total. Altii sunt de parere ca ar trebui sa bem doar atunci cand ne este sete si sa limitam cantitatile pe care le bem de fiecare data. Sunt multe pareri ( uneori contradictorii) in legatura cu cantitatea de apa de care are nevoie organismul omenesc. De exemplu, practicantii yoga sorb putina apa din jumatate in jumatate de ora; tibetanii beau doar cand le este sete; francezii prefera vin in loc de apa. Fiecare curent de gandire are motivatiile sale. Ca principiu general, as dori sa citez un vechi principiu tibetan: " Beti apa atat cat are organismul nevoie. Daca primeste prea multa, stie cum sa inlature cantitatea in plus".

Pana la o noua rubrica a " Agendei medicale" spun doar:  Sante !



13 comentarii:

CamiB spunea...

Interesant articol.

Ducesa spunea...

Mersi CamiB,este interesant si bine de urmat.

Ginette spunea...

Apa de la robinet nu am mai baut de ani si ani de zile.... poate sa incerc cu apa minerala plata, ce parere ai?

Ducesa spunea...

Ginuca draga,uita-te pe eticheta sticlei cu apa...vezi procentajul de saruri si alege intotdeauna apa cu procentajul cel mai mic. apoi pune-o sa inghete si foloseste-o atat pt baut cat si pt gatit. acum...poate stii cum e si cu apa plata...poate fi direct de la chiuveta, asa cum este Borsec. Apa minerala Boresc se imbuteliaza la Sinaia, in spatele Hotelului Silva...si nu este altceva decat apa de la reteaua de alimentare a orasului...concluzia este sa fie cat mai saraca in saruri. dar poti lua apa de izvor, care e cea mai pura...daca ai vreun drum la munte, noi asa facem.
Conteaza sa o ingheti si s-o folosesti dezghetata chiar daca e de la chiuveta, uneori poate fi mai curata decat cea imbuteliata, am vazut surse de apa cu tot felul de mizerii care mergeau la reteaua de alimentare a respectivei localitati...chiar ma uitam pe o sticla de apa minerala acum si am vazut ca scrie..."a se feri de inghet si de soare..." de soare da, dar de inghet...
Daca mai ai intrebari...sunt aici!

Ginette spunea...

Da, am mai auzit ca apa plata ar fi de fapt apa de robinet si cred ca e posibil, adevarul este ca nu avem nici un fel control asupra ei. Cand vad cat de murdara este apa de la robinet ma ingrozesc, trebuie sa curga cel putin 15 min. sa devina clara, dar oare cati microbi sunt in ea?!! Cu siguranta prin inghetare mai mor din ei asa ca este o idee foarte buna, pe care am s-o urmez. Interesanta carticica ta, multumesc ca ne impartasesti din ea. Am citit undeva ca e foarte nociv sa inghetam apa, sau alte lichide in sticle de plastic, se produce nu stiu ce reactie si continutul dezghetat prezinta risc de cancer. Asta asa ca sa fac o mica completare :-) Te pup ! De maine ma apuc de inghetat, sunt curioasa ce gust are, mai bun, mai proaspat ar trebui sa fie.

Ducesa spunea...

Apa de la robinet nu are numai microbi...are metale grele, substante radioactive...daca avea numai microbi...nu era chiar asa de complicat.in legatura cu apa imbuteliata in sticle de plastic inghetata sau tinuta la soare, da, este foarte nociva pt organism, tocmai de aceea trebuie inghetata in oala... apa din plastic tinuta in soare iar este nociva,nu trebuie sa mai bem din sticla, bidonul cu apa tinuta in masina de pe o zi pe alta...mai ales pe timpul verii !
Apa inghetata si dezghetata are gust mai bun, asa cum spui. te pup si eu.

Nik26 spunea...

Da, foarte interesant. :o Cred ca este prima data cand citesc despre apa structurata.
[Trebuie sa ma apuc intr-o zi sa iau la citit d-a fir in par toate articolele tale! ;) F. multa informatie utila!]

Ducesa spunea...

Niko, ma bucur ca ti-a placut articolul...am sa postez din nou tot feluri de lucruri interesante legate de alimentatie si sanatate. te imbratisez!

Ela Marcela spunea...

zilele trecute ,am auzit de apa inghetata!acum ca am si citi ,iau problema serios si pun in practica!

Elena spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Elena spunea...

Pocnesc bidoanele....

Anonim spunea...

Rozalia Peter
Dacă apa este înghețată la peste =20 de grade numai e la fel de buna,si nu sa poate bea toate apa necesare organizmului numai apă structurata

Anonim spunea...

Apa de la robinet ținută la congelator 2-3 ore,prinde o pojghiță care conține metale grele și trebuie aruncată,iar apa care rămâne...pusă din nou la congelator 3-4 ore.Apa care îngheață se oprește...și se aruncă apa care nu a inghețat.După topire poate fi consumată câte un pahar pe zi și se numește...APĂ VIE!
Are gustul ca apa de ploaie.De pe internet am luat rețeta.Eu am consumat un pic mai mult ca și cantitate și mi-a dat o stare de uscăciume a gurii.Ce-i mult strică!

 
Ganduri - by Templates para novo blogger