Agenda medicala : SPALATUL DINTILOR

vineri, 20 noiembrie 2009


stomatologie

  Ne spalam bine pe dinti si folosim intotdeauna pasta de dinti de cea mai buna calitate…insa multi dintre noi nu stiu cum sa combata degradarea dintilor si a gingiilor. Ce rost are?
In primul rand, periutele de dinti ne ranesc dintii pe masura ce ii spala.Periutele rigide ne ranesc gingiile. Particule de mancare intra in ranile lasate si incep sa putrezeasca, cauzand infectii.
In al doilea rand, periutele nu imbunatatesc circulatia sangelui in gingii pentru ca nu le maseaza.
In al treilea rand, periutele sunt infectate cu bacterii. Din aceste cauze, chiar si spalarea regulata si riguroasa a dintilor nu ne fereste de carii( cauzate de procesele chimice la suprafata dintilor) sau de parodontoza( infectie bacteriana sub gingii, care afecteaza tesutul si structura osoasa ce sustine dantura).Acestea cauzeaza nu numai dureri, ci si alte boli precum inflamarea articulatiilor, tensiune arteriala crescuta, afectiuni ale rinichilor, inimii sau stomacului, functionarea defectuoasa a ochilor, nasului si urechilor.
review_resize_small_476 11229-Pasta%20de%20dinti%20cu%20minerale imagesCAA5KN38

Cum putem evita toate acestea?
pinul
Putem urma exemplul yoghinilor, care au initiat tehnicile de curatare a corpului.Ei considera folosirea regulata a periutelor o igiena defectuoasa. In loc de acestea, ei folosesc periute de unica folosinta sub forma unor tulpini sau mladite.Parul, lamaiul, coacazul,zmeurii, pinii sau molizii sunt alegeri bune. Luati o mladita de 15 cm de pin sau molid si mestecati-o la un capat pana seamana cu o periuta.Obtinem deja un efect de dezinfectare datorita catorva compusi care se regasesc in acesti copaci. Apoi putem folosi capatul ros pe post de periuta ca sa curatam dintii si sa masam gingiile.
Pentru cele mai bune rezultate trebuie sa ne spalam dintii 3-5 minute (in medie,persoanele se spala 30-40 secunde).Japonezii isi pastreaza dintii sanatosi si curati fara sa foloseasca periutele de dinti.Ei pun pasta de dinti direct pe degetul aratator si isi curata dintii. Aceasta este o metoda buna de a curata si intari dantura si de a masa gingiile.
Metoda preferata a biologului Tombak este o combinatie a metodelor mentionate mai sus.
Prepararea pastei de dinti:
Preparati un amestec de 1 lingurita de suc de lamaie
                               1 lingurita de ulei vegetal
                                2 lingurite de pasta de dinti
                                       1/2 lingurita bicarbonat de calciu
                  1/2 lingurita sare
                              1/2 lingurita ghimbir pudra
Amestecati bine si pastrati intr-un recipient inchis la culoare.Bagati degetul aratator in acest amestec si curatati-va dintii si masati-va gingiile timp de 1-2 minute in fiecare parte. Apoi, periati-va dintii timp de un minut.Curatati-va gura folosind multa apa.Apoi beti o ceasca de ceai verde.Aceasta previne formare cariilor si distruge microorganismele ce afecteaza smaltul dentar.
Cateva cuvinte despre pastele de dinti
Unul dintre cei mai cunoscuti producatori de pasta de dinti a fost recent dat in judecata pentru continutul ridicat de fluor din produsele sale, avand ca rezultat moartea unor copii care au inghitit pasta de dinti in timp ce se spalau. Pentru a evita astfel de tragedii, parintii ar trebui sa supravegheze atent copiii si sa ii impiedice sa inghita pasta.
Maestrii yoghini nu folosesc pasta de dinti deloc, folosesc in schimb un amestec de saruri sub forma de pudra amestecat cu ulei.
      Mikhail Tombak
escova dentes 012

1 comentarii:

Ana spunea...

Te invita la Friday Flowers, daca ti face placere:

http://jurnalulanei.blogspot.com/2009/11/banner-nou-friday-flowers.html

WE placut!

 
Ganduri - by Templates para novo blogger