Ciorba de sfecla rosie

vineri, 18 decembrie 2009


DSC06242


Reteta

1 morcov, 1 telina, 1 sfecla rosie, 1 radacina pastarnac
1 fir de praz, 1/4 varza alba, 200 g rosii
2 cuburi vegeta, 200 ml bors de casa
verdeata (patrunjel)


Punem 3 L apa la fiert, iar cand incepe sa fiarba adaugam prazul tocat, morcovul, telina, pastarnacul si sfecla cubulete. Lasam sa dea un clocot si adaugam varza taiata fideluta, cubuletele de vegeta si rosiile.
Cand rosiile sunt gata fierte adaugam borsul, mai lasam sa fiarba putin la foc mic si apoi inchidem aragazul. Punem verdeata tocata marunt si 2 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece. Amestecam cu o lingura mare si acoperim cu capac.

Este o ciorba racoritoare, usor acrisoara.

0 comentarii:

 
Ganduri - by Templates para novo blogger