Tort cu ricotta si fructe de padure

vineri, 4 decembrie 2009


Desi nu mi-am serbat ziua acasa, m-am gandit ca o portie de tort pentru musafiri( ai mei parinti si sora) nu strica...m-am apucat de tort vineri seara, ca ei au sosit sambata pe la pranz impreuna cu Alexia. Le-am facut cate o cafeluta si i-am servit cu cate o felie din acest tort racoritor, dupa care am plecat spre Breaza, la restaurantul unde i-am asteptat pe ceilalti ( verii si colegii). A doua zi, inainte sa plecam spre Poiana Brasov, au mai cerut tort...ca sa se mai racoreasca putin. :)

A avut mare succes si m-am bucurat pentru ca mi-au spus ca e mult mai bun pe zi ce trece, mai siropos...

DSC06317 DSC06320

Reteta

blat de cacao
pudra de roscove si cacao slaba in grasimi
2 cutii (400 g) ricotta, 1 plic gelatina
sirop agave, vanilie, ferment de crestere
fructe de padure
dulceata de zmeura, sirop de zmeura
ciocolata neagra pt razuit

1. Facem blatul din 8 albusuri, 8 linguri zahar brun din trestie, 8 linguri faina integrala, pudra de roscove si cacao(dupa ochi), 1 vanilie, 1 vf lingurita de ferment de crestere. Asta este ordinea...bagam la cuptorul preincalzit si verificam cu un betisor de frigarui daca este gata. Lasam la racit si apoi il taiem in 3 straturi.

2. Facem crema din ricotta, sirop de gave dupa gust, vanilie si plicul de gelatina dizolvat in 1/2 pahar apa calda, adaugam fructele de padure dezghetate. Amestecam si bagam la frigider pana se intareste.

3. Incepem sa insiropam usor blatul cu sirop de zmeura. Pe primul strat, dupa insiropare, ungem cu dulceata de zmeura in strat subtire. Adaugam din crema cu ricotta gata intarita si intindem bine. Insiropam si stratul al doilea, punem crema de ricotta, apoi ultimul strat de tort insiropat, uns cu dulceata de zmeura si crema de ricotta deasupra. Deci nu ungem cu dulceata decat stratul 1 si 3. Deasupra razuim ciocolata neagra cu curatatorul de cartofi, ca ies niste ace de ciocolata faine, iar apoi mai punem cateva fructe de decor.

Este minunat! Mama a zis ca e un tort perfect pentru ca este foarte racoritor, aromat si usor dulce.

Toate ingredientele acestui tort au fost organice, chiar si gelatina.

7 comentarii:

Daniela Addario spunea...

Si feliuta mea ?! Ca mie imi place tot ce e cu ricotta si fructe de padure... La multi ani din inima !

Ducesa spunea...

Pai nu mai este...dar am sa-ti pastrez data viitoare. :)

Iti multumesc pentru urare, din inima!pupici.

Niko spunea...

La multi ani draga mea!
Cu putina intarziere, e drept.

Ducesa spunea...

Niko, draga mea, iti multumesc din suflet. te pupacesc.

Momo spunea...

superaratos tortuletul!

Ducesa spunea...

O, mersi draga Alison!

Ducesa spunea...

Ok, ok ! facem schimbul!
o saptamana faina!

 
Ganduri - by Templates para novo blogger