sâmbătă, 28 februarie 2009
http://floridecires7.blogspot.com/search/label/concursuri " Simetrie"
prin cuvinte mintea prinde aripi...
http://floridecires7.blogspot.com/search/label/concursuri " Simetrie"
Publicat de Ducesa la sâmbătă, februarie 28, 2009 0 comentarii
Etichete: concursuri
Publicat de Ducesa la vineri, februarie 27, 2009 0 comentarii
Etichete: concursuri
Publicat de Ducesa la joi, februarie 26, 2009 4 comentarii
Etichete: viata
6 cartofi mari( albi)
condimente(arpagic, ceapa, usturoi, cimbru si rozmarin)
3 linguri ulei masline, 1 pahar apa calduta
piscatura dupa placSe taie cartofii felii rotunde si subtiri, se aseaza in tava de teflon si se adauga uleiul de masline deasupra, plus condimentele mentionate. Inainte de a se introduce tava la cuptor, se toarna paharul cu apa calduta, iar deasupra tavii punem folie de aluminiu pana ajung in stadiul de fierbere.
Ce este piscatura? Piscatura este un sos de rosii cu usturoi, ardei iute, sare. Mama face in fiecare toamna pentru friptura, dar merge la orice, inclusiv la pestele pe gratar ( saramura). Reteta piscaturii este urmatoarea: 3 kg rosii date prin storcator, separator, cum doriti! se adauga 5 ardei iuti tocati, 2 capatani mari de usturoi pisat, sare dupa gust si 5 aspirine la toata cantitatea. nu se fierbe, se pastreaza in sticle bine inchise. este extraordinara iarna la toate mancarurile!!!
Publicat de Ducesa la miercuri, februarie 25, 2009 4 comentarii
Etichete: vegane
Publicat de Ducesa la luni, februarie 23, 2009 4 comentarii
Etichete: distractive
Publicat de Ducesa la duminică, februarie 22, 2009 10 comentarii
Etichete: evenimente
Publicat de Ducesa la joi, februarie 19, 2009 6 comentarii
Etichete: distractive
Clatitele astea sunt favoritele noastre si le facem de fiecare data cand vin verii la noi, pentru ca le plac la nebunie! Reteta este dintr-o carte foarte valoroasa si utila mie, carte pe care am primit-o de la scumpul meu sot.
Reteta pentru 4 portii:
40 ml lapte
1 manuchi menta proaspata
40 g spanac( un guguloi congelat)
2 oua
100g faina
2 linguri zahar
1 lingura ulei arahide
1 borcan conserva piersici
1 mar(optional)
1.Laptele se amesteca cu frunzele de menta si cu spanacul. Se lasa la o parte.
2. Se sparg ouale intr-un castron. Se adauga faina si se amesteca bine.
3.Se adauga laptele, cate putin. Se adauga zaharul si se amesteca. Se lasa aluatul de-o parte cam 30 minute.
4. Uleiul se incinge intr-o tigaie si se fac clatite subtiri. cam 30 secunde fiecare clatita.( eu le fac in teflon, fara ulei)
5. Deasupra clatitelor calde se pun piersici din conserva. Se ruleaza si se taie in trei.
6. Marul se curata de coaja si i se scot semintele. Se taie felii subtiri si se orneaza cu el farfuriile. Se serveste.
Publicat de Ducesa la marți, februarie 17, 2009 6 comentarii
Etichete: reteta rafinata
Alexia a implinit astazi( 14 februarie 2009) 4 anisori! Pentru ca e mare iubitoare de cai si pentru ca are o minunata colectie de caluti, ne-am gandit sa-i marim colectia si sa-i daruim si un tort cu favoritii ei.
Publicat de Ducesa la duminică, februarie 15, 2009 13 comentarii
Etichete: evenimente
Publicat de Ducesa la vineri, februarie 13, 2009 2 comentarii
Etichete: paine