Weekend in Paradisul Acvatic

duminică, 31 mai 2009

Am stat sa ne gandim unde sa mergem in weekend-ul acesta, mai ales ca ploua neincetat. Nu vroiam sa stam acasa sub nici o forma si Paradisul Acvatic devenea solutia optima indiferent de vremea de afara. Verii erau la Brasov de miercuri si ne asteptau cu nerabdare la balaceala. Am plecat cu Bogdi si Alexia...sambata, pana in pranz. S-a circulat destul de bine, mai putin la Busteni, asa cum era de asteptat.
Direct la cascada pentru masaj, apoi la jacuzzi si sauna de incepatori

Sunt trei saune, cel mai mult imi place cea turceasca cu arome de eucalipt si menta
Alexuta se pregatea sa incerce toate piscinele
Fericita pana la maxim





Ca bine mai era in jacuzzi, rareori prindeam putin mai liber

Dupa sauna, dus...dar putin frecus cu zapada pe pielea incalzita nu strica

sau...de ce nu, un dus rustic?



Am aterizat cu Danut de pe toboganul portocaliu, are o viteza...clar mi-am adus aminte de Mission 2 din Disneyland
Gasesti tot ce vrei: restaurante,sauna, masaj, solar, grota...ah, ce te relaxezi aici stand sub apa calduta, semi-intuneric, auzi valurile marii si privesti in tavan unde sunt proiectate imagini cu peisaje splendide din lumea intreaga. eu ii spun camera spalarii creierului, hi-hi !
Bogdi era cel mai mult cu sauna turceasca...
Mi-a placut cel mai mult bazinul care dadea afara,cel cu hidromasaj, era super sa simti ploaia stand in apa calda...
1/2 de ora de masaj costa 25 lei, dar meritaaaa....restul nu se plateste, ma refer la saune, hidromasaj, jacuzzi...
Nu mai spun ca Alexia nu mai vroia nicicum sa plecam acasa
Pentru mai multe detalii vedeti site-ul lor( dand click pe titlul postarii), sigur o sa alegeti acest loc pentru weekend!
Am dormit in Sacele, la mama lui Danut. Dimineata am mers in targul de masini si apoi, dupa cafeluta, am tinut drumul spre casa. Deja ma revad la Brasov, in Paradisul...



Am avut un sfarsit de saptamana minunat, dar...tot ce-i frumos trece repede, pe curand!

Oua ieftine, dar cu hormoni!

luni, 25 mai 2009

Peste 90% dintre ouăle comercializate în România conţin hormoni de stress şi alte substanţe nocive pentru sănătate.


În România, aproape toate ouăle comercializate provin de la găini crescute în baterii, pe o supraf aţă mai mică decât o coală de hârtie şi hrănite cu furaje chimizate. Potrivit prof . doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, aceste ouă conţin hormoni de stress şi alte substanţe nocive pentru sănătate. Tocmai din acest motiv, Uniunea Europeană a propus ca din 2012 ele să fie retrase de pe piaţă.
DESCIFRAŢI CODUL!
Avem şi opţiuni mai sănătoase, iar pentru a deosebi ouăle de slabă calitate de cele sănătoase nu trebuie decât să interpretaţi cifrele inscripţionate pe ele. Astfel, pe lângă termenul de garanţie, oul este inscripţionat şi cu un cod de cifre (uneori mai puţin lizibil), pe care nu ar trebui să îl trecem cu vederea, pentru că el oferă informaţii foarte importante cu privire la calitatea produsului.
Există patru categorii de ouă care, potrivit reglementărilor UE, pot fi comercializate. Această clasificare se face în funcţie de modalitatea de creştere a păsărilor de la care provin ouăle, iar marcarea respectă standardele europene.
Astfel, prima cifră a codului precizează calitatea oului, iar următoarele cifre reprezintă codul de producător. Concret: ouăle marcate cu cifra 3 provin de la găini crescute în baterii şi reprezintă, din păcate, peste 90% dintre ouăle comercializate în România.
Ouăle care provin de la găini crescute pe sol sunt marcate cu cifra 1, cele de la păsările dezvoltate în aer liber cu cifra 2, iar cele ecologice - cu 0. Acestea din urmă sunt cele mai sănătoase, subliniază profesorul Gheorghe Mencinicopschi. Dar şi preţul ouălor ecologice este mai mare. În supermarketurile din ţara noastră se găsesc de obicei doar ouă de baterie şi ecologice. În ţara noastră, producţia de ouă de la găini crescute pe sol este foarte scăzută.
PROTECŢIA ANIMALELOR
Mai multe lanţuri de supermarketuri din Europa au renunţat deja la ouăle provenite de la găini crescute în baterii în favoarea celor de la găini crescute pe sol. Această schimbare vine şi ca urmare a presiunilor exercitate de organizaţiile pentru protecţia animalelor, care militează de mai mulţi ani pentru modificarea condiţiilor de creştere a găinilor. Aceste organizaţii susţin că tratamentul la care sunt supuse găinile este de două ori condamnabil: agresează păsările şi reprezintă un atentat la sănătatea consumatorilor.
sursa:http://www.jurnalul.ro/stire-alimentatie-sanatoasa/avertisment-oua-ieftine-dar-cu-hormoni-504304.html

Viata si Iubire

vineri, 22 mai 2009











Pentru vegetarieni, dar nu numai!

M-am gandit sa va pun la dispozitie cateva site-uri utile, concluzia: "sa sustinem hrana vie!"





Multumiri lui Adrian Baciu

Manastirea Dealu

joi, 21 mai 2009

Manastirea Dealu se numara printre cele mai remarcante edificii arhitectonice din tara noastra. Inaltata intr-o perioada de mare inflorire artistica (secolul al XVI-lea), biserica reflecta atat din punct de vedere structural cat si sub aspectul plasticii decorative, aportul creator adus de mesterii autohtoni la promovarea arhitecturii romanesti. Manastirea a fost ridicata de catre voievodul Radu cel Mare (1495-1508) si se afla situata in apropiere de Targoviste (vechea capitala a Tarii Romanesti) la nord-vest de oras, pe malul opus al vaii Ialomitei, la circa 4 km. In prezent este o manastire de maici avand hramul Sf. Nicolae la biserica mare si Acoperamantul Maicii Domnului la paraclis.
Numele sub care manastirea este atestata, inca de la inceputul existentei sale si pana astazi, se datoreaza situarii sale geografice; astfel, lacasul este frecvent amintit in izvoarele medievale in forma “ Biserica Sf. Nicolae din Deal” sau “Biserica de la Dealu”. Lacasul de la Dealu a fost inca de la primele inceputuri necropola domneasca, probabil, datorita situarii sale in apropierea orasului Targoviste servind, totodata, in secolele al XVIII-lea si al XIX-lea ca loc de detentie pentru persoanele pedepsite de domnie. Dupa secularizarea averilor manastiresti, in 1863, contructiile de la Dealu au fost ocupate de diferite institutii ale statului. In timpul Razboiului de Independenta din 1877 a functionat, la manastire, un lagar pentru un detasament de prizonieri turci, iar din 1879 si pana la 1883 aici si-a avut sediul Scoala divizionara de ofiteri. Singura podoaba, din incinta acestei manastiri, care a strabatut peste vremi este biserica, al carui aspect exterior, impunator si atractiv, retine indelung privirile vizitatorilor. Lacasul a fost conceput dupa tipul traditional de constructie cunoscuta in Tara Romaneasca, din a doua jumatate a secolului al XIV-lea, de la zidirea manastirilor Vodita, Cozia, caruia mesterii localnici, printr-o iscusita prelucrare i-au adus insemnate schimbari inovatoare. Biserica este construita din caramida si mortar, cu ziduri trainice ce depasesc un metru grosime impresionante fiind si proportiile lacasului. Altarul, heptagonal in exterior si semicircular in interior este boltit in forma de semiacolata prelungita cu un leagan. Incaperea e delimitata de naos print-o tampla din lemn sculptat, facuta de curand dupa modelul aceleia de la biserica episcopala din Arges. In dreptul ei zidul prezinta o retragere pe ambele laturi, care se termina la limitele celor doua arce adosate peretilor de la nord si sud din naos. Pe latura de est se profileaza un brau lat de piatra, cu un motiv decorativ, ce serveste drept banca sau piedestal pentru obiecte.
Naosul are pe laturile de la sud si nord doua abside circulare in partea dinauntru si pentagonale in exterior boltite de asemenea cu o semiacolata. El este despartit de pronaos printr-un perete in care se pastreaza un ancadrament de marmura ornamentat, asemanator celui da la usa de la intrare in biserica. Pronaosul de forma unei prisme dreptunghiulare este impartit printr-un arc dublu transversal, in doua parti inegale. Pe pronaos sunt inaltate doua turle asezate de o parte si de alta a axului longitudinal al bisericii, solutie folosita pentru prima oara in arhitectura munteneasca. In exterior, plastica decorativa este cu totul noua pentru edificiile din tara romaneasca din acea epoca. Un moment important in viata manastirii l-a constituit aducera in incinta lacasului a tipografiei domnesti mutata mai apoi in Targoviste. In afara de manuscrise si tiparituri, la manastirea Dealu s-au pastrat foarte putine obiecte dintre cele daruite de ctitori, in demersul vremurilor cauza fiind jafurile repetate ale trupelor straine. Astazi la biserica se poate vedea o cruce mare din lemn de pret sculptat, ferecata in argint aurit, daruita de Matei Basarab in 1648- 1649.

sursa:http://www.romanianmonasteries.org/ro

Astazi, Monica si Alexia au plecat intr-o mica excursie, la Manastirea Dealu, langa Targoviste. Am fost si eu de doua ori, o data am mers la cununia religioasa a unei foste colege din facultate, iar o data cu Bogdi si verii, cand avea Alexia 1 an. Daca aveti vreodata drum, nu ocoliti acest loc divin, este foarte frumos si ofera multa pace sufleteasca.

Sfintii Imparati Constantin si Elena
Alexuta, draga de ea



Alexuta si Monica









A primit o matanie de la maicute

Incantata ca s-a intalnit cu copii veniti si ei in excursie







Alexuta ...in margine



Doamne'ajuta!

 
Ganduri - by Templates para novo blogger