duminică, 28 iunie 2009
250 g aluat pt placinta, 20 g unt, 1 galbenus ou, 125 branza Roquefort, o canita smantana, mustar iute, 1 ou intreg, 1 legatura arpagic, 350 g rosii cireasa, sare si piper.
1. Se pune aluatul intr-o tava rotunda, unsa cu unt, a.i. marginea sa formeze o mica bordura.Se fac cateva intepaturi in aluat cu varful unui cutit, apoi se unge cu galbenus de ou. Se pune hartie cerata deasupra tavii, apoi se pune o greutate care sa apese hartia si se coace la 185 grade timp de 15 minute.Se pot folosi si forme mici pentru aluat; IN ACEST CAZ SE VOR COACE DOAR 8-10 MINUTE.
2. Se paseaza branza cu furculita, apoi se amesteca smantana, o lingura mustar si un ou intreg.Presarati deasupra cimbru tocat.
3. Se indeparteaza hartia de pe aluat si se pune amestecul cu branza.Se incalzeste cuptorul la 205-225 grade Celsius.Se pun rosiile in branza, aranjate in cerc si apropiate una de alta, ca sa nu se scufunde in timpul coacerii.Se pune la cuptor 15 minute. Placinta poate fi servita imediat ce se scoate din cuptor sau dupa ce se raceste putin. Se mai poate pune la congelator si se incalzeste in cuptor timp de 10 minute inainte de servire.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu