joi, 22 ianuarie 2009
Ingrediente pt. 4 portii:
2 1/2 linguri ulei de floarea soarelui
1 ceapa tocata marunt
2 catei usturoi
1 lingura pasta de ardei
225 g orez basmati
400 g fasole boabe
225 ml supa de legume
125 g branza tofu
1 l-ta garam masala ( condiment indian)
1 lingura coriandru proaspat tocat
sare, piper negru macinat
8 chifle graham
Garam masala:
1/4 cana seminte coriandru, 2 linguri chimen, 1 lingura ardei iute rosu,tocat foarte fin, 1 lingura scortisoara, 1 l-ta cuisoare si nucsoara, 2 l-te cardamom
2. Cu o furculita, zdrobiti branza tofu si adaugati-o in tigaia cu orez, impreuna cu garam masala, coriandru, sare si piper dupa gust. Amestecati bine.
3. Impartiti compozitia in opt si faceti hamburgerii; puneti-i in frigider sa se raceasca timp de o jumatate de ora.
4. Intre timp, preparati garnitura: amestecati intr-un castron morcovii dati prin razatoare ( 2 morcovi mari), cubuletele de castravete si iaurtul ( 1/2 castravete verde, 150 ml iaurt): puneti la rece, in frigider, pana la momentul servirii.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu