joi, 15 ianuarie 2009
Ingrediente pentru 4 piadine: 175 g / 1 1/2 cani faina alba
5 ml / 1 l-ita sare
15 ml / 1 lingura ulei masline
105 ml/ 7 linguri apa calduta
2. Adaugati uleiul si apa in mijlocul fainii si amestecati treptat pentru a forma un aluat. Framantati pe o suprafata presarata cu faina timp de 4-5 minute, pana devine elastic si neted.
Asezati aluatul intr-un vas uns cu unt sau ulei, acoperiti cu folie unsa si lasati la dospit 20 minute.
3. Incalziti plita la o temperatura medie. Impartiti aluatul in patru parti egale si modelati fiecare parte in forma unui disc cu diametrul de 18 cm. Acoperiti-le pana sunt gata de copt.
SFAT: daca nu aveti o plita, puteti folosi o tigaie mare. Mentineti piadinele calde, pe masura ce le coaceti. Desi nu se obisnuieste in Italia, aceste lipii pot fi asezonate cu ierburi. Adaugati o lingura de oregano. Ele au, de asemenea, un gust delicios cu ulei de masline, cu arome de usturoi si ardei iute.
6 comentarii:
Categoric o voi face! Dar pe maine e deja painica aia frumoasa a ta!
Tin pumnii, sa iasa faina tare!
Vă mulţumim pentru conectarea meu blog.
Cele mai bune urări de la Sevilla
A fost placerea mea sa-ti urmaresc blogul si te mai astept pe la mine. toate bune!
Bune piadinele...le fac si eu doar ca pun nitel bicarbonat sau praf de copt.
Piadina se mai poate manca si cu mezeluri ,carnati, branzeturi,legume la gratar. O impaturesti in doua si ti-o umpli cu ce vrei.
Iar daca vrei un dulce rapid ,o ungi cu crema de alune.
Ciao!
Bine ai venit Nicoleta! ma bucur ca le faci si tu, sunt bune rau! o sa vin si eu pe la tine, pup!
Trimiteți un comentariu