Prajitura Tiramisu

luni, 1 iunie 2009

Este cea mai buna prajitura, cea mai rapida si cea mai gustoasa dintre toate prajiturile Tiramisu pe care le-am mancat, si... chiar am mancat destule pana acum, de prin multe parti !
Asadar, sa descriem prepararea acestei bunatati, care este extrem de simpla.

2 pachete piscoturi ( 21 buc pe etaj x 3 = 63 piscoturi )
mascarpone ( 250 g x 2 cutii)
frisca Hulala ( 100 ml x 2 cutii )
1 ceasca lapte + 6 linguri rase de zahar
2 pliculete zahar vanilat
esenta rom, 4 lingurite cafea Amaroy + 4 lingurite zahar + 1/2 L apa
cacao pentru decor

1.Facem repede cafeaua din 1/2 L apa, 4 lingurite zahar, 4 lingurite cafea, esenta rom. Lasam la racit dupa preparare.
2. Facem crema din mascarpone, 6 linguri zahar, vanilie si 1 ceasca lapte. Bagam la frigider. Doamne, crema e divina, seamana cu inghetata de pe timpuri, cea ambalata in hartie .
3. Batem repede frisca cu 2 pliculete de vanilie.
4. Trecem la asamblat prajitura ca in imagine.( piscoturi inmuiate in cafeaua racita, crema, din nou piscoturi inmuiate, crema, piscoturi, crema si deasupra frisca. Apoi, pudram cu cacao ! Se lasa la frigider cel putin 3 ore.







A avut mare succes, am mancat si azi, in pauza de masa, asa racoritoare si aromataaa... nota 10 !!!

2 comentarii:

Cristina - L`atelier Jolie spunea...

Arata foarte bine ... ce pofta mi-ai facut :)

Ducesa spunea...

Mersi Cris, stii cat e de buna? moamaaa, nu-ti vine sa crezi ca poate fi asa la cat de simplu se face, crema face totul, dar si cafeaua cu rom! tzuc..

 
Ganduri - by Templates para novo blogger