marți, 20 octombrie 2009
Sambata...zi libera, fara excursii! ne-am trezit si noi ca tot omul...adica ora 07.30 (ora noastra 09:30).Dupa micul dejun am plecat la piscina, adica baietii, ca erau innebuniti sa se dea pe topogan...
La amiaza, dupa lungi rugaminti la Alexia sa iasa din piscina, am plecat in port. vroiam sa ne cumparam ulei de masline, migdale din acelea mari cum nu se gasesc la noi si niste masti africane.I-am promis ca mergem si la Zoo si in parcul de distractii.
cum spuneam...nelipsitul tablou, dar de data asta cu sotia si baietelul.Presedintele are 72 de ani, sotia sa cam 40, iar cel mic 5 -6 ani, acum...
la Zoo n-am mai prins deschis...din pacate. dar nici in alta zi n-am mai ajuns pentru ca n-am mai avut cand sa revenim in port( Kantaoui)
cumnateii...
n-am amintit de trandafirii japonezi salbatici...ca erau alaturi de palmieri si maslini
Dan si Mirela plecasera la shopping in Soula Center din Sousse, o localitate mai sus de Kantaoui.
Simbolul tunisienilor..."Mana Fatimei", pe care il gaseai peste tot, chiar si deasupra usilor in case.
Cine este Fatima?S-a născut în Mecca în 605 DC şi a murit la Medina în 632 DC. Fatimah (Fatima) a fost numele fiicei favorite a lui Mohammed. Numele ei înseamnă „cea care a înţărcat„. Mohammed a considerat-o una dintre cele patru femei perfecte. Celelelate trei erau prima soţie a lui Mohammed, Khadijah, mama Fatimei; Maria, mama lui Isus; şi Asiya, soţia …..
Fatimah se ştie că a fost o fiică devotată şi iubitoare, mamă şi soţie, dar şi o musulmancă sinceră. La vârsta de 19 ani, ea s-a căsătorit cu Ali. Viaţa lor împreună a fost simplă, frugală şi nu fără greutăţi şi privaţiuni. Datorită milei sale, Ali nu era interesat de bunurile materiale. Fatimah a câştigat lauda multora datorită actelor de bunătate faţă de săraci şi nevoiaşi. Ea a născut doi fii şi două fiice. În 632 DC, după moartea tatălui său, a murit şi ea fie printr-un accident, fie din cauze naturale.
Aparent, Fatimah a fost o influenţă bună, dar numele ei este asociat în cultura musulmană cu obiecte de cult negative. Aşa-numita „Mâna Fatimei” este folosită de musulmani în amulete, vrăji şi bijuterii pentru protecţia împotriva spiritelor rele.
Seara...ca de obicei, in balconul verilor la taclale si spritane.
Urmeaza partea cea mai frumoasa si mai interesanta a vacantei: 2 zile de vis !
4 comentarii:
superb!!! Zid ca cel din poza cu palmieri am vazut si eu in Ierusalim:) Mai dar nu ii dai 70 de ani presedintelui :) se tine bine :)
frumoase amintiri!
Ooo, eu n-am ajuns la Ierusalim !Pai nu-i dai mai, ca este si vopsit...si cine stie ce bea ori mananca...mersi de aprecieri. te astept la excursia in Sahara... si chiar ca amintiri frumoase!
Superbe poze, superba tara. Am fost si eu si m-am indragostit definitiv si iremediabil. Sper sa mai merg in Tunisia.
Mersi de vizita Cristina! da, totul a fost frumos, asa cum spui.
Trimiteți un comentariu