sâmbătă, 8 noiembrie 2008
In loc de tort pentru ziua de astazi, am ales sa fac prajitura de pere cu branza de vaci, un deliciuuu! Asa ca, pe musafiri i-am servit cu bunatatea asta si credeti-ma, n-a mai ramas nimic din ea. Cei mai fericiti au fost Alexia si Bogdi, care n-au mai asteptat sa se raceasca. de altfel, este prajitura preferata a lui Bogdi. Data viitoare am sa dublez ingredientele! :)
PS: Dana draga, pentru tine postez reteta prajiturii si abia astept sa aud impresiile. Iata cum se face!
Ingrediente pentru blat:
2 oua
8 linguri rase de zahar
6 linguri ulei
8 linguri lapte
8 linguri faina, un praf de sare(marina)
1 pliculet zahar vanilat
1/2 pachetel praf de copt, stins in zeama lamaie
coaja de la o lamaie rasa
Se amesteca ingredientele in ordinea specificata mai sus, apoi facem compozitia cu branza.
2 cutii branza de vaci proaspata( covalact)-500 g
4 linguri zahar
2-3 oua
2 pliculete zahar vanilat
1 pahar smantana ( 200 g)
Se amesteca ingredientele intr-un vas separat.
Ungem cu unt un vas yena ( de preferat, ca sa putem vedea mai bine cand este blatul copt) si asezam 12 jumatati de pere, adica 6 pere nu foarte coapte, fara coaja si seminte. Peste jumatatile de pere turnam prima compozitie ( blatul), iar peste acesta turnam compozitia din branza si nivelam incet cu o spatula. Introducem vasul la cuptor (preincalzit) si urmarim culoarea blatului. cand acesta se maroneste usor, inseamna ca prajitura e gata. Se taie dupa racire.
Prajitura se prepara rapid si e foarte delicioasa!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu