miercuri, 26 noiembrie 2008
Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatire: 20 minute
Ingrediente: o paine rotunda cu diametru 20-24 cm
1 ardei rosu
3 hasme ( cepe mici)
50 g unt
250 g branza Gouda
2 oua
lapte
sos Worcestershire
Tabasco ( ardei iute)
Tabasco ( ardei iute)
sare si piper
1.Se taie partea de sus a painii si se scoate aproape tot miezul, cu grija, sa nu se rupa coaja. se maruntesc doua treimi din miez si se pun intr-un castron. pentru ca sa va reuseasca retea, ar fi bine sa aveti painea de 1 zi, ca sa se intareasca putin si sa fie mai usor de taiat.
2. se curata si se taie hasmele. se parleste ardeiul deasupra flacarii, apoi se curata de coaja, se taie fasii si se caleste impreuna cu hasmele in unt.
3. se taie coaja de pe branza, apoi se rade si se amesteca cu miezul de paine, ouale batute, cateva linguri de lapte, ardeiul, hasmele, sare, piper, sos Worcestershire si Tabasco. se amesteca bine, apoi se toarna in coaja painii. Branza Gouda este o branza olandeza presata, mai moale sau mai tare, in functie de vechime. folositi branza semi-moale ( cu coaja rosie), sau tare ( coaja galbena). nu puneti sare, ca branza e sarata, eventual gustati inainte.
4. se incalzeste cuptorul la 225 grade . se pune painea in mijlocul cuptorului timp de 20 minute. se serveste fierbinte. coaja ar trebui sa fie crocanta, iar umplutura cremoasa.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu