Vermicelli vegetariene

miercuri, 10 decembrie 2008


-250 g vermicelles ( gata fierti) sau fidea de orez de preferat
-1/2 ceapa alba ( taiata solzi)
-1/2 ceapa rosie ( taiata solzi)
-5 catei usturoi pisati;
-1 ardei galben; 1 ardei rosu; 1 ardei verde ( taiati fasii lungi)
-2 morcovi mari ( taiati bastonase lungi)
-ulei de orez sau ulei masline
- 150 g soia gata preparata , care se poate inlocui cu ciupercute, rondele de masline verzi si negre, muguri de bambus
- sos de soia dupa gust.

se taie ardeii feliute lungi, cat de lungi se poate

ceapa se taie tot in fasii lungi, iar morcovii bastonase

Intr-un wok se pune putin ulei masline, doar cat sa se unga putin peretii acestuia si se adauga ceapa si morcovii la foc mare, amestecand incontinuu. legumele trebuie sa fie mai mult fripte decat prajite


adaugam ardeii si usturoiul pisat dupa ce am mai turnat putin ulei de orez, cam 2 linguri


dupa ce s-au inmuiat bine morcovii si ardeii adaugam cubuletele de soia si vermicelli. amestecam si turnam sosul de soia dupa gust, deci nu este nevoie de sare ! mai lasam 2-3 minute la foc iute si servim.

Este o mancare chinezeasca excelenta, mai ales daca aveti muguri de bambus si ciuperci( pleurotus)! eu am improvizat cu ce am avut pe moment.

2 comentarii:

Gargarita spunea...

Arata foarte foaret bine.Am facut si eu ceva asemantor, dar cu pui.

Ducesa spunea...

Mersi Gargarita draga,pai chiar am vazut cand ai gatit tu si am zis ca stiu si eu ceva asemanator....:)
dar am facut cu ce aveam prin casa, ca altfel iesea si mai minunat.

 
Ganduri - by Templates para novo blogger