Mezelurile ALDIS

joi, 14 mai 2009




Mezelurile Aldis, pericol pentru populatie !!!

Familia Naghi a adunat o avere imensa periclitand sanatatea unui procent de 18% din populatia Romaniei STEFAN BUCUR: Fabrica de mezeluri Aldis, aflata in judetul Calarasi, pe malul bratului Borcea, este "inima" imperiului financiar construit de George si Constanta Naghi in domeniul productiei si desfacerii de mezeluri.
In prezent, SC Aldis SRL detine peste 30 de depozite si mai multe magazine in toate orasele mari din tara - peste 18% din piata autohtona a mezelurilor. Prin aceasta retea sunt desfacute produse de carmangerie de o calitate indoielnica, fiind obtinute din ingrediente cum ar fi: sorici, piele de curcan, foarte multe E-uri si, ocazional, piulite, suruburi, hartie. In doar cativa ani, folosind astfel de retete, patronii de la Aldis au ajuns sa detina o avere impresionanta.

UE refuza "calitatea romaneasca"
Ilustrativ pentru lipsa de scrupule a producatorilor de mezeluri de la Aldis este preluarea unei mari cantitati de carne de pui de la Avicola Calarasi, care tocmai fusese respinsa recent de la export in Uniunea Europeana. Asa cum afirma surse din Directia Sanitar-Veterinara (DSV) Calarasi, motivul respingerii se pare ca ar fi fost depistarea de Salmonella in respectivul lot de carne. Mai grav, conform acelorasi surse din DSV Calarasi, SC Aldis SRL ar mai fi introdus pe piata si carne infestata cu Listeria. Pentru cei mai putin avizati, acest parazit genereaza listerioza, o boala transmisibila de la animal la om si care poate determina meningoencefalita sau septicemia, fiind incadrata de Organizatia Mondiala a Sanatatii in categoria de "boli periculoase"
DSV acopera mizeria
Acuzatiile extrem de grave sunt dificil de investigat din cauza faptului ca patronii de la Aldis au fost ajutati in comercializarea carnii infestate chiar de catre Vasile Nedelcu, directorul Directiei SanitarVeterinare Calarasi. Acesta, in loc sa propuna respectiva cantitate de carne pentru distrugere, a acordat cu usurinta avizele care au permis ca materia prima sa fie procesata si comercializata, o parte chiar in stare refrigerata, pentru a lichida mai repede stocul si a sterge urmele afacerii. De altfel, Vasile Nedelcu este cunoscut ca "om de casa" al sotilor Naghi, el desemnand intotdeauna numai anumiti medici veterinari pentru supravegherea activitatii de productie de la Aldis. In aceste conditii, produsele de la Aldis ajung sa fie prezentate ca fiind de calitate, desi sunt fabricate din MDM (carne dezosata mecanic), cozi de porc, piele de curcan, adjuvanti (texturat de soia modificat genetic) si aditivi (acele E-uri care, pe termen lung, genereaza afectiuni cancerigene).
In 2004, SC Aldis SRL a infestat zilnic piata autohtona cu 70 de tone de astfel de produse. Nu a contat sanatatea populatiei, ci numai cifra de afaceri realizata, de 50-60 milioane de euro.
Carnea e inlocuita cu gel
Asa cum au declarat unii dintre angajatii de la Aldis, din dispozitia patronilor, directorii de productie modifica retetele originale ale mezelurilor, inlocuind carnea cu gel, texturat de soia sau MDM, pentru micsorarea costurilor de productie si obtinerea unui profit mai mare. Intrunul dintre numerele viitoare vom reveni asupra acestor aspecte, precum si asupra motivelor care stau la baza tacerii mai mult decat suspecte a Oficiului pentru Protectia Consumatorului (OPC) si a DSV. Poate pana atunci va raspunde cineva si la numerele de telefon ale firmei Aldis. Nimic nu se arunca, totul se transforma. O alta reteta Aldis are la baza recuperarea produselor expirate. Unii sefi de magazine, "stimulati" corespunzator, spala cu apa si otet batoanele de salam invechit si le reasaza in vitrine, pe post de marfa proaspa ta. Daca stadiul de degradare a mezelurilor face imposibila spalarea acestora, produsele alterate sunt tocate, ajustate cu ceva mai multe condimente, reafumate si reintroduse in circuitul comercial. Din cauza compozitiei ce se schimba de la o zi la alta, aceleasi mezeluri Aldis expuse la Metro, Cora sau Selgros au etichete identice, dar culori diferite. De exemplu, la inceputul lunii aprilie, cumparatorii de la Metro au constatat ca in salamul "Mistret" carnea de mistret a fost inlocuita cu cea de cal, desi pe etichete nu era specificat acest lucru.

20 comentarii:

Amalia spunea...

Felicitari pentru articol ! Personal nu ma omor dupa mezeluri ...nu am mai cumparat Aldis de cativa ani mi se par oribile... pline de zgarciuri si de un gust groaznic.

Ducesa spunea...

Multumesc Amalia,eu si fetita mea era sa murim acum 2 ani de la un salam Turist de la Cristim. ne-am lecuit pe viata, serios!

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Ducesa spunea...

Nu am spus ca e scris de mine, doar ca l-am primit in ziua postarii si mi s-a parut interesant.uite dom'le ce treaba au cate unii!
mai bine ti-ai fi lasat numele, ca asa era frumos.nu am furat nimic Anonimus,tot ce aflu, aflu de pe net, nu din stele.si daca este real, nu mai trebuie actualizat, ce sa actualizez, mizeriile care le scoateti pe piata? RUSINEEE!!!!
mai bine scrie celor care distrug sanatatea si nu viseaza decat bani, nu celor care vor sa afle toata lumea escrocheriile din tara lu' Papura Voda !

Domenico spunea...

as spune interesant, dar am si eu o intrebare !
De unde si cum ati intrat in posesia acestor informatii ?
de spus este usor, dar de dovedit ceea ce spuneti nu mai este atat de usor banuiesc, aveti vreo dovada palpabila in tot ceea ce spuneti ?
ca jurnalist, orice informatie parca trebuia verificata din minim 3 surse pentru a evita "intoxicarea" opiniei publice
va multumesc

Ducesa spunea...

Domenico, aceste informatii le-am primit pur si simplu pe mail, dar crede-ma, nu sunt singurele de genul asta. stiu foarte bine cum se fac mezelurile in ziua de astazi, chiar foarte bine!mai stiu si cum se spala in lighean cu detrgent de vase sau cum se adauga alta eticheta cu un alt termen de valabilitate dupa ce expira. eu nu le sustin, ba din contra! sa nu mai repet ca un salam de la CRISTIM era cat pe ce sa-mi fie fatal mie si fetitei mele.deci, sa fiu inteleasa de toti cei care sustin mezelurile, iar aici nu ma refer neaparat la tine: am sa postez tot ce-mi cade in maini despre alimentatie, despre toate produsele de pe piata, care sunt nocive. ca sa se fereasca si cei care inca mai consuma asa ceva!
PS: SA CRED CA PENTRU TINE SUNT O NOUTATE ACESTE INFORMATII???

cascaval spunea...

daca vrei , iti fac un articol la comanda pt orice firma din orice domeniu , care sa laude sau care sa incrimineze ....

miri spunea...

daca toate sunt nocive , atunci ce sa mancam ? nu e chiar asa , dar noi romanii ne mancam de fund unii pe altii si dupa aia ne intrebam de ce nu ne merge bine ....

Ducesa spunea...

Cascaval, iti multumesc, dar am produsele si firmele mele. Vad ca esti tare cumsecade...

Ducesa spunea...

Miri, nu e vorba ca ne mancam de fund unii pe altii, este vorba de bani, cum sa iasa banul, dar fara sa ne gandim la consecinte!
crede-ma ca ai ce manca, daca chiar vrei sa mananci sanatos,mezelurile nu sunt singurele alimente de pe piata. dar e alegerea fiecaruia sa consume ce doreste.uite, mie una, chiar imi merge bine.

Ducesa spunea...

Pentru CASCAVAL ( carnatul plin de E-uri si hartie igienica):
Asculta mai caltabos cu barba, eu nu am sustinut ca articolul este scris de mine, eu l-am pus ca si un semnal de alarma. Dar daca vrei, n-ai decat sa te indopi cu toate mataraiele de la Aldis.
Prin ceea ce scrii dovedesti ca ai o mentalitate de sluga; nu m-as mira sa fi un parlit de portar la Aldis...pofta buna la laturi!
( cu articolul asta l-am plagiat pe sotul meu, dar nu ma da in judecata)

Anonim spunea...

Va asigur ca este complet adevarat tot ceea ce s a scris in acest articol. Eu am vazut compozitia mezelurilor (cozi, piele etc. sunt bagate legal; chiar scrie pe etichete> In mezelurile aldis si nu numai, exista HARTIE, va asigur.Pe de alta parte...eu acuz dar n am dovezi. Crezi ca daca m as duce la noapte la ei in depozit si as face poze la un teanc de hartie as avea vreo sansa sa razbesc intr un proces cu ei ? Doar traim in Romania...

aly spunea...

daca firma aldis v-ar oferii mezeluri fara bani n-ati mai comenta atat, atunci ar fi foarte bune, rusine sa va fie, acest mesaj este pentru toti cei care vorbesc dar fara sa gandeasca

Ducesa spunea...

Aly draga, inainte de a te agita, mai bine... invata putina gramatica! iar pentru cultura ta generala, afla ca nu consum asa ceva, nici gratis, punct!

camelia spunea...

Ok, Aldis nu sunt de treaba. Spune-mi, te rog, o marca de mezeluri de calitate - sunt direct interesata.
Daca nu o poti face pe blog, te rog, trimite-mi un email.
Multumesc!

Ducesa spunea...

Camelia,

Nu exista mezeluri ok inafara de cele organice...toate sunt un dezastru, cel putin in Romania!

mitrix spunea...

Va asigur eu ca toate mezelurile sunt la fel .....lucrez de trei ani cu mezeluri si le cunosc si cu ochi inchisi ......nu stiu dc ii faceti reclama proasta la Aldis findca toate sunt la fel ......probabil lucrati la firme concurente si incercati sa faceti reclama proasta ....mai bine spuneti de produsele voastre sa nu dezvalui eu tot despre toate firmele !!!!

Ducesa spunea...

Mitrix,

Nu lucrez la fabrica de mezeluri si n-am lucrat niciodata! Pot sa spun ca mama mea a lucrat 15 ani in al II-lea abator ca marime din tara...stiu mai bine decat altii ce contine fiecare produs. Numai marfa pentru export era de calitate, insa cea "proasta" nu continea atatea prafuri ca acum, dar cozi, par si piele...daaa !!!

Sa-i ia naiba pe toti producatorii de mizerii, nu numai pe Aldis sau Cristim ( firma care era sa ma omoare)si sa mancati mezeluri la fiecare masa ca sunt hranitoare, oameni prosti...e plina tara de frustrati si retardati, de-asta am ajuns unde suntem acum.

Sunteti tari in gura numai la scris, dar la fapte...aveti morcovul cu tot cu frunze !

Auzi dom'le...fac reclama proasta la Aldis...spun adevarul de toate mezelurile ca sa stie si ultimul batut in cap.

Ma enerveaza prostia cumplit de tare...hai pa!

Anonim spunea...

exact asa fac si la prodprosper piatra neamt si nimeni nu face nimic...

Lucian spunea...

Nu sunt nici singurii nici ultimii, toti fac la fel si toti accepta retur la marfa.Aproape tot ce este procesat la nivel industrial este nociv pentru organism.Termenul de valabilitate este cel mai bun organism de control al naturaletii produsului.

 
Ganduri - by Templates para novo blogger