Hamburgeri cu fasole si orez- reteta saptamanii !

joi, 22 ianuarie 2009

Ingrediente pt. 4 portii:
2 1/2 linguri ulei de floarea soarelui
1 ceapa tocata marunt
2 catei usturoi
1 lingura pasta de ardei
225 g orez basmati
400 g fasole boabe
225 ml supa de legume
125 g branza tofu
1 l-ta garam masala ( condiment indian)
1 lingura coriandru proaspat tocat
sare, piper negru macinat
8 chifle graham

Garam masala:
1/4 cana seminte coriandru, 2 linguri chimen, 1 lingura ardei iute rosu,tocat foarte fin, 1 lingura scortisoara, 1 l-ta cuisoare si nucsoara, 2 l-te cardamom

1. Incingeti o lingura de ulei intr-o tigaie si caliti ceapa 10 minute. Adaugati usturoiul zdrobit si pasta de ardei si, dupa cateva secunde, orezul si boabele de fasole. Turnati in tigaie supa de legume si, cand da in clocot, micsorati flacara si lasati-o sa fiarba acoperit circa 12 minute( sau pana cand orezul a absorbit tot lichidul). Nu ridicati capacul in primele 10 minute de fierbere.

2. Cu o furculita, zdrobiti branza tofu si adaugati-o in tigaia cu orez, impreuna cu garam masala, coriandru, sare si piper dupa gust. Amestecati bine.

3. Impartiti compozitia in opt si faceti hamburgerii; puneti-i in frigider sa se raceasca timp de o jumatate de ora.

4. Intre timp, preparati garnitura: amestecati intr-un castron morcovii dati prin razatoare ( 2 morcovi mari), cubuletele de castravete si iaurtul ( 1/2 castravete verde, 150 ml iaurt): puneti la rece, in frigider, pana la momentul servirii.

5. Incingeti uleiul ramas si prajiti hamburgerii cate 4-5 minute pe fiecare parte. Puneti-i in chifle, decorati cu frunze de salata verde si cu felii de rosie. Serviti cu garnitura de morcovi si castravete.

SFAT: pentru garam masala: prajiti ingredientele, in afara de nucsoara, intr-o tigaie uscata, macinati-le si puneti-le intr-un castron. adaugati nucsoara, amestecati bine si puneti condimentul rezultat ( garam masala) intr-un borcan bine inchis.

0 comentarii:

 
Ganduri - by Templates para novo blogger