LEURDA - stopeaza imbatranirea

luni, 6 aprilie 2009

Zilele acestea am consumat leurda aproape la fiecare masa. Este foarte buna la gust, cu aroma usoara de usturoi( nu degeaba i se mai spune si usturoi salbatic) si nu in ultimul rand, sanatoasa tare! Pentru ca e vremea verziturilor...sa profitam cat putem( salate, ciorbe, felul II, sucuri )
Mai jos, cateva randuri cu beneficiile ei asupra organismului !
Nu mai spun că leurda e o bombă de sănătate, curăţă organismul în întregime: stomac, ficat, sânge şi îmbunătăţeşte memoria.


Leurda este cunoscuta datorita efectului pe care il are in stoparea procesului de imbatranire.

In acest scop, se consuma zilnic salata de leurda, inaintea meselor principale, pe o perioada cat mai indelungata. Ultimele studii arata ca anumite substante active din leurda neutralizeaza radicalii liberi din sange, au efecte de relansare a activitatii endocrine, previn sclerozarea vaselor de sange si favorizeaza circulatia cerebrala.

De asemenea, leurda este foarte bogata in adenozina, o substanta care, conform unor studii recente, are un rol esential in reducerea colesterolului, in impiedicarea formarii trombilor si in scaderea tensiunii arteriale.

Astfel, leurda este pe termen lung adjuvantul ideal in tratarea bolilor cardiace, fiind administrata in cure de cate 2-3 luni, cu doua saptamani de pauza, sub forma de tinctura. In uzul intern, leurda este folosita in reumatism si rani. Este indicata in curele depurative de primavara si ajuta la vindecarea bolilor cronice de piele.

Un alt efect benefic al leurdei este acela de inlaturare a efectelor nocive ale nicotinei si ale fumatului. Atat clorofila din frunzele proaspete de leurda, cat si anumite substante similare cu cele continute de usturoi au efecte antitoxice puternice. Ele contracareaza efectele daunatoare ale nicotinei fiind un mijloc de protectie excelent, atat pentru fumatorii activi, cat si pentru cei pasivi. De asemenea, se pare ca pe perioada curei cu leurda, renuntarea la fumat este mai usoara.

Boli care se trateaza folosind aceasta planta gasiti aici

3 comentarii:

Flor spunea...

Foarte interesant! Uite ca n-am stiut pana acum!

Ducesa spunea...

Daca gasesti prin piata, nu ezita sa cumperi pentru ca sigur o sa-ti placa. o poti pregati ca si pe spanac...pup!

lidialoreley spunea...

super.eu folosesc de 2 saptamani caci pana acum nu am auzit de ea,insa in zona unde ne am mutat la munte exista aceasta planta benefica.si e si f f buna la gust.

 
Ganduri - by Templates para novo blogger