Placinta pascala cu spanac

miercuri, 15 aprilie 2009

6 portii: 8 oua, 600 g spanac, 1 catel usturoi, 2 cepe mari, nucsoara, vin alb, 50 g unt, 400 g aluat placinta, o canita smantana, sare si piper.

1. Se fierb 5 oua timp de 10 minute. Intre timp se curata spanacul, se spala si se scurge. Se curata usturoiul si cepele, apoi se taie marunt. Se caleste ceapa cu usturoiul, sarea, piperul, nucsoara, o lingura vin, spanacul...pana devine o pasta moale. toate astea se calesc in unt, inlaturand lichidul din cand in cand. Curatati ouale.
2. Intindeti aluatul pe o suprafata de lucru presarata cu faina, pana ce are o grosime de 3 mm. Se unge cu unt tava si se pune aluatul. Se pune spanacul peste aluat, ouale tari si se ingroapa in umplutura.
3. Se bat un ou intreg cu 2 galbenusuri si 5-6 linguri de smantana. se adauga sare, piper si nucsoara, apoi amestecul se intinde pe placinta.
4. Se pune placinta in partea din mijloc a cuptorului si se coace timp de 40 minute. Se scoate din cuptor, se lasa cateva minute, apoi se pune pe un platou.

Aceasta placinta provine din partea centrala Frantei. Se serveste ca aperitiv cald si poate fi felul principal la cina.

4 comentarii:

Niko spunea...

Arata grozav placinta ta!

Sarbatori fericite!
Hristos a inviat!

Marcela S. spunea...

Paste fericit tie si familiei!Pupici.

iulia spunea...

Sarbatoarea Sfanta a Invierii Domnului, sa iti aduca pace si liniste sufleteasca, multa bucurie si fericire alaturi de cei dragi!! Hristos a Inviat!

Diana spunea...

Ce faina ti-a iesit. Fac si eu retete similare destul de des - tot felul de budinci cu urzici, spanac sau ciuperci - pentru ca incercam sa evitam prajelile.

 
Ganduri - by Templates para novo blogger