NOU !!! Retete (ovo-lacto-vegetariene)

miercuri, 12 noiembrie 2008










Doresc (in special pentru vegetarieni) ca, de saptamana viitoare, sa postez cate o reteta culinara, iar pe langa aceasta, cateva sfaturi, sugestii sau tehnici de pregatire.

Cum mi-a venit ideea? De curand mi-am cumparat o carte minunata de care, acum, nu m-as mai putea lipsi. Cartea se numeste "Arta completa a gatitului " si are 1000 de tehnici si retete. Bineinteles ca am studiat-o de la inceput pana la sfarsit si mi s-a parut tare grozava. Retetele (majoritatea din bucataria franceza) sunt putin mai diferite fata de cele pe care le stim noi si de care ne-am cam plictisit, de aceea m-am gandit sa vi le impartasesc si voua cu mare placere.
Asa ca, pe "Ganduri" va exista si reteta saptamanii in fiecare zi de vineri.

10 comentarii:

Ginette spunea...

Foarte buna ideea cu reteta saptamanii, iar cartea arata minunat !!! Astept cu interes, te pup !!!

Ina Todoran spunea...

Cata te pup! ;-) Sunt f interesata! Mai ales ca am vzaut ceva reteta pozata de jeleuri de fructe.... :-)

Ducesa spunea...

Ginette, numele tau mi-aduce aminte de o fosta colega din liceu...chiar m-a rugat sa nu uit doi ochi negri si doua gropite, mda...cad in butoiul cu melancolie, dar tin foarte mult la oamenii de calitate.in fine, ma bucur ca astepti cu interes retetele, te pup! sa stii ca imi place si blogul tau, e foarte fain.

Ducesa spunea...

Ina dragalaso,crede-ma ca e tare faina cartea...pe mine ma enerveaza cartile de bucate, sincer.cauti o reteta cu cartofi si cand o citesti...constati ca tb kaiser, carnati,untura...pe cand asta...chiar ca-i arta culinara! te pup si eu si abia astept sa le postez. :) sa stii ca m-am gandit la tine cand am vazut retetele de jeleuri.numai bine!

Laura spunea...

Minunata cartea!!! Sa o folosesti cu spor! :P
...si te pup pentru initiativa de a ne delecta si pe noi cu apetisantele retete cuprinse-n ea!
Eu una sint foarte interesata de postarile tale, asa ca sa stii ca ma vei avea "la masa" in fiecare zi de vineri...si nu numai!!! :D

Ducesa spunea...

multumesc si te astept cu mare drag Laura, te pupic !

mihaela spunea...

interesanta cartea.imi poti spune te rog de unde ai cumparat-o din tara,de la ce librarie?
abia astept retetele.


ma duc sa ma uit inca o data peste pozele din vacanta de la roma,sunt superbe!
pupici

Ducesa spunea...

Miha, cartea e luata de la Diverta, are 800 pagini si costa 150 lei. Cred ca e cea mai faina carte culinara, ai sa vezi de ce. te invata toate secretele bucatariei si n-ai cum sa mai dai gres vreodata la vreo reteta.asta seara am facut orezul ca in carte, iar sfatul principal era ca, dupa stins focul, sa adaugi cubulete de unt.eu nu stiam treaba asta, dar a iesit minunat, un gust...placut si fin.ce sa mai, e nemaipomenita cartea!te pup!

Sorin spunea...

La multi ani !!! Multa sanatate si fericire in anul ce vine!

Ducesa spunea...

Multumesc Sorina, la fel iti urez si tie!

 
Ganduri - by Templates para novo blogger