ROMA

luni, 17 noiembrie 2008

Si apoi...cu Ryanair, zburand spre Barcelona.

Fontana di Trevi

Pantheonul


ruine, in fundal Columna lui Traian




Vatican





statuia lui Traian








In drum, spre Vatican

Orasul meu preferat! daca n-ati ajuns inca la Roma, va sfatuiesc sa nu ocoliti aceasta destinatie. Roma este un colos de piatra, un oras plin de istorie cu vestigii la tot pasul. Metroul este foarte simplu ca sa va transportati, mai simplu ca in Bucuresti, dar, sincer, strabateti Roma cu piciorul, pentru ca aveti ce vedea. terasele sunt foarte atractive cu tot felul de mancaruri italiene, dar nu numai asta, atmosfera din bulevarde chiar te binedispune.(terasele sunt chiar pe bulevarde sau pe stradute lungi si inguste, mult diferit de terasele de la noi. un singur lucru nu mi-a placut la Roma si anume, pizza! nu se compara cu pizza noastra, e nasoala rau! magazinele...marci celebre, bineinteles, fara sa mai stau sa le insir, doar puteti sa va imaginati. nu sunt ieftine, dar mi se par mult mai accesibile fata de cele de la Londra. din pacate nu gasesc cd-ul cu Roma, dar cateva poze va pot arata. imi lipsesc cele mai superbe, Piata Spania, Boca de la Verita, Piata Navona, Columna lui Traian, Santa Maria Magiore, magazinul de inghetata preferata, Palatul Justitiei, etc.mai erau o gramada. pe mine m-a fascinat tare mult orasul, desi am ramas dezamagita de drumul parcurs cu autobuzul de la Ciampino pana la Ananigna, prima statie de metrou. cand am iesit la suprafata (Terminni) era cu totul alta lume. Chiar daca nu-mi place sa ajung de doua ori intr-un loc, la Roma voi reveni cu placere, e un oras mult prea interesant. si de ce nu, pentru cea mai buna inghetata mancata vreodata.

4 comentarii:

broscutza spunea...

Buna! Si eu ma bucur ca te-am descoperit, pentru ca imi face deosebit placere si ma relaxeaza enorm, sa stau sa frunzaresc blogul tau, sa vad toate pozele, sa captez toata energia, puterea si veselia pe care o transmiti...
Blogul tau e minunat! Si incep sa devin adicted to it...hihi! Spor in tot ce faci, si bafta multa! Imbratisari calde din Londra...!! Nu uita sa ne mai rasfeti cu gandurile tale..!!

Ducesa spunea...

Ce dulcica esti Broscutza draga, multumesc mult de urari.ma bucur ca iti place blogul meu, dar pot sa spun acelasi lucru si despre al tau.abia astept sa-l citesc pe tot, e interesant ce-ai scris acolo.numai bine iti doresc!

broscutza spunea...

off..si eu in fiecare seara ma delectez putin pe blogul tau, si profit si calatoresc odata cu tine prin toate locurile minunate pe care le-ati vizitat, si ma minunez de tot ce ne impartasesti...Toate pozele sunt minunate si gandurile tale sunt deosebite... Si iti multumesc pt cuvintele calde...O sa ne tot bloguim....haha!
Pupici multi si imbratisari nenumarate!! Toate cele bune!

P.s. Roma e minunata... sorb fiecare poza cu nesat...

Ducesa spunea...

Imi pare rau ca nu am postat toate pozele pe care le-am facut.cred ca mi-a ramas cd-ul acasa, la Bucuresti.am vrut sa postez si filmuletele, dar mi le-a respins, cred ca sunt prea mari, nu stiu de ce.eu zic ca pe cele mai frumoase poze nu le gasesc, din pacate! te pupic!

 
Ganduri - by Templates para novo blogger