vineri, 18 decembrie 2009
Nimic nu se compara cu mirosul unei paini proaspete la cuptor, mai ales cand afara e ger si in casa cald si bine... E o painica cu miez pufos si coaja usor crocanta,iar semintele de susan o fac si mai gustoasa!
Reteta
305 ml apa calduta
1 lingurita sare de mare bio
1 lingurita miere de salcam
1 lingurita ulei masline extravirgin
415 g faina alba bio
95 g faina secara bio
1 lingurita ferment de crestere100 % natural
Am pus totul in masina de paine, exact in aceasta ordine: lichidele (apa, uleiul, mierea), sarea, faina si fermentul de crestere... selectand programul "aluat cu drojdie" fara coacere.
Cand aluatul a fost framantat si dospit...l-am pus intr-o forma de Jena cu hartie pentru copt, l-am acoperit cu un servet si l-am mai lasat la dospit 30 de minute. Intre timp am incalzit cuptorul, iar cand aluatul si-a mai marit volumul dupa jumatatea de ora...l-am uns deasupra cu o pensula inmuiata in apa si am imprastiat seminte de susan...painea a stat la cuptor 35 minute si...
A iesit aceasta painica grozava !
Deci, se poate manca si fara drojdia de la Dr.Oetker !!!
2 comentarii:
Sarbatori fericite si un an nou cu multa sanatate si impliniri.Pupici.
Mersi la fel, Marcela draga!
Trimiteți un comentariu