vineri, 13 februarie 2009
Lipiile sunt cele mai cautate paini plate in Mexic, unde adesea sunt preparate cu masa harina, o faina macinata din porumb.Aceste lipii moi din grau sunt, de asemenea, populare in statele din sud-vestul Americii
Pentru ca maine o sa am ceva musafiri, m-am gandit sa fac printre altele si shaorma. numai ca o sa am nevoie de niste lipii, si ca sa nu pierd vremea ...m-am apucat sa le fac de asta seara.
Ingrediente pt 12 lipii:
225 g/2 cani faina simpla( eu am pus integrala)
1 lingurita sare
3/4 lingurita praf de copt
3 linguri ulei masline
150 ml/ sau 2/3 cana apa calduta
1.Amestecati sarea, faina si praful de copt intr-un vas. Amestecati si uleiul, adaugati apa calduta si framantati usor pana obtineti un aluat moale. Acoperiti cu o folie si lasati deoparte 15 minute. Impartiti in 12 bucati si modelati in forma de bila.
Intindeti-le pe o suprafata presarata cu faina, in forma unui disc cu diametrul 15-18 cm. Reacoperiti-le pentru a se pastra moi.( eu nu le-am acoperit, ca abia am avut pe unde sa le intind)
2.Incalziti o tigaie sau un gratar, asezati o lipie si coaceti 1-2 minute pe o parte si cand incepe sa faca bule, intoarceti pe cealalta parte. Ar trebui sa ramana flexibila. Luati lipia din tigaie si impaturiti-o intr-un prosop pentru a o pastra calda in timp ce preparati celelalte lipii in acelasi fel.( eu le-am asezat una peste cealalta si le-am acoperit cu prosopul de bucatarie)
Se fac rapid si se mananca tot la fel...
2 comentarii:
si shaorma unde e .ne-ai facut pofta si nu ne-o areti??
Ok, promit ca am sa fac si poze cand o fi sa le umplu.pa-pa!
Trimiteți un comentariu