Parcul Montjuic si o parte din port Vell (2)

joi, 5 februarie 2009

o parte a portului vazuta din Montjuic

Montjuic este un parc imens in care se afla stadionul olimpic, Turnul Calatrava si Muzeul de Arta. Montjuic si Tibidabo sunt cele doua dealuri care imprejmuiesc Barcelona. aici avem ocazia sa ne plimbam printr-o frumoasa gradina botanica...ca sa nu mai spun de privelistea pe care ne-o ofera asupra orasului.






Muntii Pirinei...se vad in departare
Sagrada a lui Gaudi
superb oras... Barcelona a fost unul din porturile importante in vremea Imperiului Roman, in primii ani ai mileniului 1. Pentru 400 de ani a fost capitala vizigota in timpul regelui Ataulf. In sec al 19 lea, in timpul artei si arhitecturii Art Nouveau si a revolutiei oraselor moderne, Barcelona s-a dezvolat rapid.






In parc se ajungea usor pe jos, mai ales ca eram cazati langa Paral-lel (statie de metrou, la 1 statie de metrou de Pl.Catalunya)
noi toti fotografiati in geamurile unei cladiri, mai exact mallul din Port Vell

Mama, fiicele si nepotica
Cercurile olimpice de la Olimpiada din '92
si vaporul Fantastic, mare si luxos
Portul Vell de pe Rambla de Mar
statuia lui Columb
un pod mobil care tocmai se rebata cand sa trecem spre acvariu

El Puerto sau portul, se gaseste la capatul strazii las Ramblas si este dominat de turnul Colon sau Monumentul Columb, de unde se vede cea mai frumoasa panorama asupra orasului. Tot aici este si Muzeul Maritim. Legat de Muzeu este un Complex Comercial.
plin de pescarusi si pesti, se vedeau foarte bine de pe mal

dar nu s-a terminat aici...decat ziua a doua!

va urma...

2 comentarii:

mihaela spunea...

superb ca de obicei.abia astept septembrie sa ajungem din nou in spania,daca reusim dam o fuga si pina la barcelona.
acum cand am vazut pozele din acvariu imi pare rau ca nu am ajuns cu matei sa intram si noi.dar asta e motiv sa ne mai intoarcem,nu :-)

Ducesa spunea...

O, da, superb...are multe locuri faine Barcelona.de fiecare data descoperim altele.am auzit ca Valencia este tare frumoasa...inca n-am vazut-o.daca o sa mergeti in septembrie...va spun de-acum vacanta placuta!

 
Ganduri - by Templates para novo blogger