Proba 3 la concursul Lifestyle

vineri, 27 februarie 2009

Daca esti intelept - stii ca nu exista nici o diferenta intre suferinta ta si suferinta celorlalti, ca sacrifici nu doar posesiuni materiale tangibile, dar si toate motivele egoiste, telurile personale, obiectiile in fata sotului de a nu pastra nicio parte din avere atat pentru tine cat si pentru copii, ca l-ai aseza pe D-zeu si tara ta mai presus de castig.
Daca esti - stii ca nu poti intelege niciun adevar etern pana cand nu te eliberezi de pretentii, ca gandurile trebuie cantarite in delicata balanta a discriminarii inainte de a fi lasate sa imbrace vesmantul rostirii.(Un cersetor nu poate sa renunte la avere, mai auzi cate un om lamentandu-se: am dat faliment, m-a parasit nevasta, renunt la tot si ma duc la manastire. El nu si-a sacrificat nicio legatura lumeasca, nu a renuntat nici la avere, nici la dragoste- ci acestea au renunat la el!)
Daca esti - dedici in fiecare zi o perioada de timp pentru rugaciune, meditatie, pentru ca aceasta perioada nu ne apartine noua, ci lui D-zeu caruia i-am oferit-o pentru totdeauna, pentru ca nu exista efectiv conditii externe de viata care sa ne opreasca sa gandim numele Lui.
Intelepciunea este a celor care tin numele lui D-zeu viu in ei pana la punctul in care invocarea numelui sa devina naturala pentru ei la fel ca respiratia. Este incercarea de a simti pe D-zeu cu toata energia proprie si apoi sa ajuti umanitatea. Intelept e cel ce reuseste sa fie complet egal in fata laudelor sau a criticilor, sa-si invinga lacomia interioara si pe cea exterioara.
... este evitarea vatamarii oricarei fiinte vii, in gand sau in fapta! sa fii darnic pe masura posibilitatilor.
... inseamna sa nu judeci intregul dupa greselile celor multi, tot ce exista pe pamant este un amestec, asemeni nisipului amestecat cu zahar. Fii intelept ca furnica si alege numai zaharul, la fel ca ea, nu te atinge de nisip!
{In aceasta seara am vazut un film absolut impresionant, cel putin pentru mine. Urmariti " Seven Pounds" si veti remarca cu siguranta atat izbavirea, cat si intelepciunea lui Ben( eroul principal).}
INTELEPCIUNE: capacitate superioara de intelegere si judecare a lucrurilor, cumpatare, prudenta, moderatie determinata de experienta.

0 comentarii:

 
Ganduri - by Templates para novo blogger