Placinta de ovaz cu branza si ceapa

joi, 12 februarie 2009

Ingrediente pt. 4 portii:

2 linguri ulei de floarea soarelui
25 g unt
2 cepe mijlocii taiate rondele
1 catel usturoi zdrobit
150 g fulgi ovaz
125 g branza Cheddar data prin razatoare
2 oua
2 linguri patrunjel verde tocat
sare, piper negru macinat
2 cartofi ( circa 275 g ) curatati si taiati felii subtiri

1.Porniti cuptorul cu circa 10 minute inainte de a coace placinta. Incingeti o lingura de ulei si jumatate din unt si caliti la foc foarte mic, timp de 10 minute, ceapa si usturoiul.Luati-le de pe foc si puneti-le intr-un castron mare.

2. Puneti fulgii de ovaz intr-o tava si bagati-i la cuptor circa 10-12 minute, amestecand des; lasati-i sa se raceasca, apoi adaugati ceapa si usturoiul calite, branza, ouale batute si patrunjelul, sare si piper dupa gust. Amestecati bine.

3. Ungeti cu restul de ulei fundul unei forme de copt cu diametrul de circa 20 cm, tapetati-o cu hartie si asezati feliile de cartof, suprapunandu-le astfel incat fundul formei sa fie perfect acoperit.

4. Puneti deasupra amestecul de fulgi de ovaz, branza, oua, etc.nivelati cu dosul unei linguri.Acoperiti forma de copt cu folie de aluminiu si coaceti 30 minute in cuptorul preincalzit.

5. Intoarceti placinta pe o tava care merge la cuptor si indepartati cu grija forma in care ati copt placinta si coala de hartie.

6. Topiti untul ramas si ungeti cu el cartofii, apoi bagati din nou placinta la cuptor 5-6 minute pana ce cartofii sunt usor rumeniti. Taiati felii si serviti imediat. Este foarte gustoasa!

4 comentarii:

Sorina spunea...

arata excelent

Ducesa spunea...

Multumesc, e interesanta la gust!

Nicoleta spunea...

NU-i rea deloc ..si pe mine ma atrage...fiindca are ingrediente care imi plac.

Ducesa spunea...

Ai dreptate Nico, nu e deloc rea!

 
Ganduri - by Templates para novo blogger