sâmbătă, 12 septembrie 2009
Si ultimul desert pe care l-am pregatit inainte de plecarea lor a fost o crema de zahar ars.
Imi place crema asta dar numai rece si cu zeama mai multa.
Mi-au trebuit:
10 oua proaspete ( de casa)
1l 1/2 lapte
10 linguri zahar pt topit si tapetat
10 linguri pt crema
esenta vanilie sau rom
Inainte de a ma apuca de crema, am topit 10 linguri zahar cu care am tapetat o cratita teflonata si am lasat-o la racit. Apoi am batut ouale cu alte 10 linguri zahar, am adaugat laptele si esenta de vanilie
Cand se raceste zaharul topit cu care am tapetat cratita, incepe sa pocneasca. atunci rasturnam compozitia din oua si lapte si bagam la cuptor aproape o ora.
Asa arata cand este gata, cu multa zeama.
Lasam sa se raceasca bine si apoi bagam si la frigider sa se racoreasca. e delicioasa asa rece!
2 comentarii:
Îmi place la nebunie crema de zahăr ars! Dar fac numai vara, ca să pot să o mănânc rece-rece. :)
Ai dreptate, e valabil si pentru mine! pup, pup!
Trimiteți un comentariu