miercuri, 9 septembrie 2009
150 g masline verzi tocate marunt
150 g ciuperci
5 catei usturoi taiati marunt
1 lingura ulei masline
250 ml suc de rosii special pt paste
1 conserva ton in suc propriu
piper, oregano
In wok punem o lingura de ulei masline si calim usturoiul cu maslinele, apoi adaugam ciupercile taiate feliute subtiri. Daca maslinele au sare, nu mai adaugam deloc in sos, decat piper si oregano spre sfarsit.
Intr-o oala mai mare punem la fiert apa cu sare si putin ulei ca sa nu se lipeasca pastele. Cand da in clocot, adaugam pastele si le lasam sa fiarba, dar nu foarte tare incat sa se terciuiasca ! Apoi le punem la scurs intr-o sita fara a le tine sub jetul de apa rece.
Cand se inmoaie maslinele si ciupercile, adaugam piperul si oregano ( oregano fiind obligatoriu )
Turnam sucul de rosii peste ciupercute, maslinute…si tonul in suc propriu. Amestecam.
Sosul rezultat adaugam peste paste. este un deliciu!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu