Sorbet de pere, cu sos de kiwi

duminică, 23 august 2009

250 g zahar
zeama de la 1 lamaie
1 conserva mare de pere in sirop( compot de casa)
8-10 kiwi
2-3 linguri zahar pudra
1. Se incalzeste o cana ( 25 cl) apa, adaugand zaharul si coaja de lamaie.Se ia de pe foc dupa primul clocot si se lasa la racit.
2. Se scurg perele pastrand siropul. Perele se zdrobesc, se adauga 20 cl zahar si siropul de de lamaie si 10 cl sirop de pere. Acest amestec se pune intr-un aparat de inghetata si se lasa la rece 30 minute. Se pune intr-o forma si se mai lasa la rece 15 minute. ( merge si la congelator in lipsa masinii de inghetata)
3. Kiwi se curata de coaja. Se zdrobesc impreuna cu zaharul pudra. Se scoate sorbetul si se pune sosul in jur.

1 comentarii:

Ducesa spunea...

Multumesc tare mult pentru propunerea dvs., chiar mi-ar face placere!

 
Ganduri - by Templates para novo blogger