marți, 22 septembrie 2009
Prajitura este foarte buna…iar pe zi ce trece, aluatul se fragezeste tot mai mult.
2 kg mere, scortisoara, zahar dupa gust
Pt aluat:
250 g zahar
1 pachet unt sau margarina
un praf de sare
4 galbenusuri
faina cat cuprinde, pana devine elastic
Curatam merele de coaja si le dam prin razatoare, scurgem de zeama si le calim cu zahar si scortisoara, apoi lasam la racit.
Topim margarina sau untul, adaugam galbenusurile ( fara albusuri, ca intaresc aluatul), zaharul si amestecam. Punem si faina pana devine un aluat elastic, nelipicios.
Framantam bine si apoi il bagam la frigider pentru 1 ora.
Impartim aluatul in doua
Tapetam o tava cu unt si faina ( merge si hartia de copt)
Formam prima foaie de aluat peste care adaugam merele calite si racite
Ca sa nu se rupa foaia, o rulam pe sucitor si punem deasupra, peste stratul de mere
Soacra-mea s-a jucat cu furculita si a facut niste striatii…bagam la cuptor 60-80 minute, pana devine aurie.
Noi am taiat-o cand era calda si se farama aluatul…mai bine asteptam sa se raceasca, ca se taie mult mai bine
A doua zi este si mai buna, foarte frageda si se simte mai bine aroma merelor.
Se face rapid, iar mie imi place la nebunie!
mmm…excelenta ! in general imi plac toate dulciurile cu mere, mai ales placinta!
15 comentarii:
Si eu am facut in weekend :) Tare buna mai e. Sotul meu e innebunit dupa ea ;)
Cata dreptate ai! sa stii ca si al meu sot e innebunit...pup Ala!
o praji mereu savurata si cu succes!minunata arata!
Mersi Ala ! asa de rau imi pare ca s-a terminat...
ce dimensiuni are tava folosita?
da.foarte buna
Ador plăcinta cu mere <3
E foarte buna reteta. Eu am gresit un singur lucru: am facut in tava de la cuptor si a fost prea mare pentru cantitatea de compozitie...oricum gustosa, frageda si dulce...data viitoare aleg o tava mai mica
e ok fara nimic de crescut (bicarbonat, drojdie, praf copt)?
escelenta prajitura .Multumesc mult
imm excelenta prajitura .multumesc ...(*
Bine mai arata, dar as vrea sa incerc aluatul cu untura.In orice caz, am s-o fac.Felicitari!!!
Acum am si taiat-o. Minunata!! Multumim pentru reteta!!
Cred ca e prajitura preferata al barbatilor :)
Cea mai buna foaie de aluat fraged pe care am incercat-o! Multumesc mult!
Trimiteți un comentariu