marți, 3 noiembrie 2009
O banala salata de sfecla...dar gustoasa si foarte sanatoasa!
4 sfecle potrivite ca marime
1/2 lingurita sare, ulei masline, otet si 150 ml apa
Dupa circa 1 h si 30 min se coace sfecla in cuptor, pe hartie de copt!
Se curata de coaja, se taie feliute sau cubulete si se aseaza in borcane...se face dressing-ul din 150 ml apa, putin ulei, sare si otet si se arunca peste sfecla. inchidem borcanele si agitam ca sa patrunda bine sosul printre feliutele de sfecla...le pastram la frigider cat dorim.
Este salata mea favorita de iarna !
Sfecla rosie contine in primul rand potasiu si acid folic (Vitamina B9) cu ajutor in reglarea tensiunii arteriale si protectie cardiaca. Acidul folic este foarte util si necesar si in alimentatia gravidelor scazand semnificativ riscul aparitiilor malformatiilor congenitale.
Despre sfecla va mai pot spune ca isi pastreaza proprietatile indiferent de modul de gatire. Sfecla rosie... calorii – nu va faceti probleme – nu va veti ingrasa mancand sfecla!
Chiar daca este dulce sfecla rosie are putine calorii – 40 de calorii la o jumatate de cana.
Sucul de sfecla rosie are foarte multe vitamine, imbunatateste metabolismul, combate anemia si are efect de detoxifiere a ficatului ajutandu-l să distrugă grăsimile depozitate. In sfecla rosie se gaseste o combinatie unica de sodiu si calciu (10:1), ceea ce contribuie la dizolvarea calciului si eliminarea excesului lui din organism. Sfecla roşie are un intens efect de energizare şi de remineralizare a organismului avand in vedere ca are foarte multe glucide, oligoelemente (magneziu, fosfor, potasiu, fier) şi vitamine (A, B, C şi PP).
Sfecla (cantitate: 1/2 cana) are putine calorii (40), 0 colesterol, 65 mg sodiu, 0.2 g grasimi, 1 g proteine, 8 g carbohidrati, 1.7 g fibra.
2 comentarii:
Ce bine arata ! Zici ca este cumparata :) Imi place tare mult sfecla murata, trebuie sa fac si eu ;) Felicitari !
Ala, mersi! ador sfecla rosie...mananc si asa goala, fara sa o mai coc !!!am sa fac si supa, am o reteta noua, sunt curioasa! te pupacesc.
Trimiteți un comentariu