marți, 3 noiembrie 2009
Mi-era dor de supa aceasta...si cum la piata rosiile sunt pe duca, m-am gandit s-o fac imediat.
Ne trebuie:
6 rosii mari si coapte, fara coaja
1 ceapa, 2 morcovi, 1 pastarnac, 1 radacina patrunjel, 1 ardei rosu
2,5 l apa, putina sare, fidea de orez
patrunjel
Rosiile impreuna cu ardeiul le dam prin blender,iar radacinoasele le dam prin razatoarea mica. Ceapa o tocam marunt si o punem in oala cu putin ulei masline sau floarea soarelui ( depinde de ulei, unora nu le place cel de masline din cauza gustului usor amarui...insa eu am avut un tip extra, dulceag).
Adaugam radacinoasele rase si punem la foc mic amestecand usor. Cand s-au inabusit, turnam amestecul din blender ( rosiile cu ardeiul) si amestecam usor. Cand ajung in stadiul de fierbere adaugam apa ( calda), punem si putina sare, apoi acoperim cu capac.
Morcovul si ardeiul (usor calite) dau o culoare foarte frumoasa supei, (accentuand culoarea rosiilor), dar si un gust pe masura
Dupa fierbere adaugam fidea de orez, lasam sa dea in clocot si oprim focul.
Se presara patrunjel deasupra.
Este delicioasa !
2 comentarii:
Maine ma duc sa-mi cumpar rosii si promit ca o fac si eu, si asa trebuia sa fac maine ciorba si nu stiam de care sa fac...acum stiu...fac supa. Pup.
Fa-o Onutza draga, ca e foarte buna! mie imi place de la gradinita...era preferata mea. pup si eu!
Trimiteți un comentariu