Supa de rosii

marți, 3 noiembrie 2009

 

Mi-era dor de supa aceasta...si cum la piata rosiile sunt pe duca, m-am gandit s-o fac imediat.

Ne trebuie:

6 rosii mari si coapte, fara coaja

1 ceapa, 2 morcovi, 1 pastarnac, 1 radacina patrunjel, 1 ardei rosu

2,5 l apa, putina sare,  fidea de orez

patrunjel

DSC05960

Rosiile impreuna cu ardeiul le dam prin blender,iar radacinoasele le dam prin razatoarea mica. Ceapa o tocam marunt si o punem in oala cu putin ulei masline sau floarea soarelui ( depinde de ulei, unora nu le place cel de masline din cauza gustului usor amarui...insa eu am avut un tip extra, dulceag).

Adaugam radacinoasele rase si punem la foc mic amestecand usor. Cand s-au inabusit, turnam amestecul din blender ( rosiile cu ardeiul) si amestecam usor. Cand ajung in stadiul de fierbere adaugam apa ( calda), punem si putina sare, apoi acoperim cu capac.

supa rosii

Morcovul si ardeiul (usor calite) dau o culoare foarte frumoasa supei, (accentuand culoarea rosiilor), dar si un gust pe masura

DSC05948

 

DSC05950

Dupa fierbere adaugam fidea de orez, lasam sa dea in clocot si oprim focul.

Se presara patrunjel deasupra.

Este delicioasa !

supa rosii1

 

DSC05985

2 comentarii:

Oana spunea...

Maine ma duc sa-mi cumpar rosii si promit ca o fac si eu, si asa trebuia sa fac maine ciorba si nu stiam de care sa fac...acum stiu...fac supa. Pup.

Ducesa spunea...

Fa-o Onutza draga, ca e foarte buna! mie imi place de la gradinita...era preferata mea. pup si eu!

 
Ganduri - by Templates para novo blogger