Compot de pere

luni, 24 august 2009


8 pere
2 l apa
zeama de la 1 lamaie
1/3 kg zahar
1.Se curata perele de coaja si apoi se taie cuburi.
2.Adaugam zeama de lamaie cu zaharul si punem la foc, amestecand continuu.
3. Adaugam apa si lasam sa dea in clocot, apoi acoperim cu capac.
Se serveste rece, mai ales in zilele calduroase,
are o aroma extraordinara !


8 comentarii:

Oana spunea...

bun tare, compotul asta...!

Ducesa spunea...

Da Oana, ai mare dreptate!
e singurul compot din care mananc fructele. mersi de vizita!

Adelina spunea...

Compotul de pere e preferatul meu. Am făcut şi eu acum vreo 2 săpt. :)

Niko spunea...

Compotul asta e un deliciu! Felicitari!
Matusa sotului meu face si un gem de pere grozav.
La mine pe blog te asteapta un premiu, te rog sa nu rupi lantul.

Ducesa spunea...

Adelinaaa...de cand nu te-am mai vazut!
e si preferatul meu, simt ca nu ma umfla si nu fermenteaza, probabil ca n-are coji si de aceea!

Ducesa spunea...

Niko, esti o dulce, mersi!
trec sa-l iau cat de repede pot, multam si pupici.

Oana spunea...

La mine te asteapta un premiu, pentru ca ai niste retete tare interesante. Pup

Ducesa spunea...

Mersi Oana, esti o dulcica!

 
Ganduri - by Templates para novo blogger